Annonce
Indland

Tre personer mister livet ved drukneulykker

Badeulykker på Amager, Sjælland og Lolland har onsdag kostet tre personer livet.

Hedebølgen trykker, og det får mange til at søge til strandene for at tage en svalende dukkert.

Men onsdag gik det galt for tre mænd, der mistede livet i forbindelse med badning i det østlige Danmark.

Onsdag morgen rykkede Københavns Politi ud til Amager Strand, hvor strandgæster havde fundet noget tøj i vandkanten og mente at kunne se noget ligge ud i vandet.

Da politifolkene nåede frem, fandt de en 46-årig mand død i vandet.

Dødsårsagen er onsdag aften ikke fastslået med sikkerhed, men intet tyder på, at han har været udsat for en forbrydelse, og politiet behandler sagen som en drukneulykke.

Klokken 14.31 måtte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rykke ud til badeanstalten på Bandholm Havn på Lolland.

Her var en 60-årig mand ude at svømme med sin kæreste.

- De ville svømme ud til en platform, og kvinden svømmer i forvejen.

- Da kvinden kigger tilbage, råber manden på hjælp, og så forsvinder han under overfladen, fortæller vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV Øst.

Det er uklart, hvorfor manden pludselig kom i problemer.

- Vi kender ikke til hans svømmefærdigheder. Det kan også have været et ildebefindende, han har fået. Der skal foretages et ligsyn, som kan give svar på, hvad der skete, siger Anders Mikkelsen til TV Øst.

Først på aftenen - klokken 18.07 - fik Midt- og Vestsjællands Politi en melding om, at der lå en mand omkring 200 meter ude i vandet ud for Lumsås Strandvej ved Nykøbing Sjælland.

Da politiet når frem, har en af Forsvarets redningshelikoptere allerede fået manden op og sat kurs mod Rigshospitalet.

Men mandens liv stod ikke til at redde, og klokken 19.19 blev han erklæret død af lægerne på Rigshospitalet. Den afdøde er en 58-årig mand fra området ved Nykøbing Sjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce