Annonce
112

Tre personer idømt store bøder: Ulovligt importerede hundehvalpe solgt fra det indre Svendborg

Det var hvalpe som den franske bulldog her, de tre dømte importerede og solgte fra en adresse i Svendborg. Foto: Johan Gadegaard, Scanpix
To mænd fra Svendborg og en kvinde fra Kværdrup idømt bøder på henholdsvis 100.000, 80.000 og 60.000 kroner for ulovlig import og salg af hundehvalpe fra Polen. Hundene blev solgt fra en adresse i det indre Svendborg, og sagen startede, da de blev standset ved grænsen.

Svendborg: Tolderne standsede en bil, og så rullede det.

Og sagen kulminerede med, at to mænd fra Svendborg og en kvinde fra Kværndrup fredag blev idømt bøder på henholdsvis 100.000, 80.000 og 60.000 kroner.

Ifølge Karen Lykke Jensen, der var anklager i sagen, begyndte det med, at en personbil blev standset ved grænsen ved Padborg i starten af 2018.

I den var fire hundehvalpe, og det fik Fødevarestyrelsen til at kontakte politiet, hvorefter en større efterforskning blev sat i gang.

- Vi går i gang med at se, hvad vi kan finde ud af, og vi finder annoncer i Gul og Gratis og Den Blå Avis. Og så skulle vi finde ud af, hvilke kuld hvalpene var ud af, og hvem køberne var, siger Karen Lykke Jensen.

Annonce

55 hvalpe på Høje Bøge Vej

Efterforskningen viste, at der i perioden fra juli 2017 til august 2018 var blevet importeret i alt 55 hvalpe af racerne fransk bulldog og engelsk bulldog fra Polen, og at de var blevet solgt fra Høje Bøge Vej i Svendborg. Og at de i annoncerne var prissat til mellem 6000 og 15.000 kroner.

I retten plæderede Karen Lykke Jensen for, at hovedmanden skulle idømmes en bøde i lejet omkring de 200.000 kroner, og at de øvrige bøder skulle ligge i terrænet derunder.

- Men de forklarede, at de havde tjent 500 kroner pr. hvalp, og den forklaring kunne retten ikke tilsidesætte. Og derfor blev det til bøder på 100.000 kroner og nedefter, siger hun og oplyser, at de dømte hævdede, at det ikke havde været drevet af en ambition om at tjene penge.

- De sagde, at de gjorde det, fordi det var en hobby, og fordi de godt kan lide hunde. Og at de gerne ville godkendes og have en kennel, så de kunne gøre det på den rigtige måde, siger Karen Lykke Jensen. Som har det fint med sagens udfald.

- De er dømt og har fået store bøder, og der er dermed sendt et signal om, at det med at drive forretning på den her måde uden at have tilladelse og uden at betale skat ikke er i orden. Det er jeg tilfreds med, siger hun.

Kvinde frikendt

Faktisk var der fire på anklagebænken, idet en kvinde også var tiltalt.

Hun delte Høje Bøge Vej-adresse med manden, der blev idømt en bøde på 100.000 kroner, og var derfor tiltalt for medvirken til den ulovlige hvalpehandel.

- Men hun forklarede, at hun ikke havde kendt til omfanget og ikke havde fået del i fortjenesten, og hun blev frifundet, siger Karen Lykke Jensen.

Anklageren fortæller også, at det var et arbejde af de større at finde frem til køberne af hundene, men at det lykkedes.

Hvordan vil hun ikke sige.

- Vi er nødt til at have nogle små hemmeligheder for det tilfældes skyld, at vi skal efterforske sådan en sag igen, siger hun og oplyser, at det vil politiet godt.

- Vi er meget interesserede i at sikre, at hunde bliver forhandlet under ordnede forhold, hvor der bliver betalt skat. Så vi ser gerne, at folk henvender sig, hvis de har købt en hund og føler, at noget ikke er helt rigtigt. Hvis den for eksempel har en chip fra Polen, hvis den var lige billig nok, eller hvis forholdene på stedet ikke var helt, som de skulle være, siger Karen Lykke Jensen.

De tre dømte har frem til mandag til at tænke over, om de vil anke.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce