Annonce
Assens

Tre partier går sammen: Skal sikre flest stemmer til grønne partier

Tre partier går sammen: Formand for Alternativet i Assens Andreas Vejby Johansen (t.v), formand for SF i Assens Poul Erik Kristiansen (i midten) og formand for Radikale i Assens Poul Poulsen (t.h.). Foto: Poul Erik Kristiansen
Ingen grøn stemme på et parti i Assens Kommune må gå til spilde, mener man i SF, Alternativet og hos de Radikale.

Der er snart kun et år til kommunalvalget, og nu melder tre partier sig klar til at slå pjalterne sammen i et såkaldt valgforbund.

Det er SF, Radikale og Alternativet i Assens Kommune.

Formændene understreger, at der udelukkende er tale om et teknisk samarbejde, som skal sikre flest mulige stemmer til de tre partier, der har klima og natur som noget af det øverste på dagsordenen.

Annonce

- Det er en politisk aftale uden bindinger, men som er lavet for, at alle grønne stemmer går til partier, som har en grøn linje. I Alternativet tænker vi både på mennesker, det økonomiske, men ikke mindst det grønne ved alle beslutninger, der tages politisk. Det ved vi, at SF og De Radikale også gør et langt stykke henad vejen, derfor går vi trygt ind i dette samarbejde, siger Andreas Vejby Johansen, formand for Alternativet.


Det er en politisk aftale uden bindinger, men som er lavet for at alle grønne stemmer går til partier, som har en grøn linje

Andreas Vejby Johansen, Alternativet


Han bliver bakket op af både Poul Poulsen fra Radikale og Poul Erik Kristiansen fra SF.

- En fuldstændigt upolitisk valgforbundsaftale, som skal sikre flest mulige stemmer til en grøn og mere bæredygtig fremtid til gavn for klimaet, miljøet og i særdeleshed vores børn og børnebørn. Det er ikke nok bare at være pyntegrønne, det kræver en målrettet indsats fra alle sider, hvis der skal leves op til fremtidens klimamål, understreger SF-formanden blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce