Annonce
Kerteminde

Tre myter om byggeriet på Nordre Havnekaj: Læs bygherrens svar

Jesper Schmitz er direktør i Milestone DG. Foto: Helle Kryger
Jesper Schmitz er direktør i Milestone DG, som står bag det nye Havnekvarter på Nordre Havnekaj i Kerteminde
Annonce

Der er sagt mangt og meget om det planlagte byggeri på Nordre Havnekaj, siden Kerteminde Kommune i november 2019 kunne løfte sløret for, at ejendomsselskabet Milestone DG med direktør Jesper Schmitz i spidsen, er bygherre på projektet.

Vi har bedt direktøren forholde sig til tre af de myter, der florerer i byen.

1. Der er slet ingen penge at bygge for

- Vi har brugt meget energi og mange penge på at nå dertil, hvor vi nu har en af byrådet godkendt lokalplan. Alt dette vil jo være spildt, hvis vi ikke havde noget at bygge for. Så det er naturligvis ikke korrekt.

2. Havnebyen bliver en ghetto kun for de rige, som kommer til at klage over mågeskrig og klaprende master og som kommer til at hundse folk og fæ væk fra området.

- Det er på ingen måde tilfældet. Nordre Havnekaj-projektet rummer boliger fra 60 – 300 kvm. i form af både leje- og ejerboliger. Det bliver altså et bredt udsnit af den danske befolkning, der kommer til at kunne tage bolig på havnen. Derudover er jeg sikker på, at dem, der ønsker at bo ved havnen og marinaen, finder den unikke stemning og generelt hele miljøet meget begejstrende.

3. Byggeriet bliver en mur at se på udefra. Nordre Havnekaj bliver lukket af for alle andre end dem, der bor der.

- Området kommer til at fremstå åbent og imødekommende med de mange passager og slipper, der fører indtil og igennem gårdrummene. Derudover er byggeriet også gennemskåret af Marinavejens forlængelse, som kommer til at have fornemmelsen af et minitorv med en belægning i smukke natursten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Se alle billederne: Fynske håndboldherrer ender 13 års titeltørke med pokalguld

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce