Annonce
Odense

Tre meninger: - Pas på de svageste og mest sårbare

Pernille Bendixen. Foto: Vibeke Volder

Der blev for kort tid siden talt om råderum, men nu er realiteten, at der skal være besparelser. Medlemmerne af Børn- og Ungeudvalget ærgrer sig over, at udviklingen er gået den vej.

1. Pernille Bendixen, DF)

- Det her er jo ikke noget nyt. Det er gamle besparelser, og man (rådmand Susanne Crawley Larsen, red.) kunne jo godt have været tidligere ude og vist rettidig omhu, så havde det måske ikke været så stort et beløb.

- Jeg føler mig ikke selv truffet af kritikken af besparelserne. Jeg har ikke været med til at beslutte at hæve skatten, og jeg har ikke været med til at beslutte, at man ikke skulle sætte besparelserne på noget før. Men jeg kan godt forstå, borgerne føler sig sure.

- I forhold til sparekataloget er jeg mest ked at, hvis der skal spares på det specialiserede område, og især hvis man sparer på det forebyggende område. For så er det de mest udsatte og sårbare, der skal spares på, og det vil jeg have svært ved at lægge ryg til.

Annonce
Mark Grossmann. Foto: Vibeke Volder

2. Mark Grossmann, V)

Jeg udtalte i byrådssalen efter sidste års budgetforhandlinger, at jeg frygtede, at borgerne i Odense nu gik rundt med forventningen om, skattestigningen ville give ro, og at der ikke ville komme yderligere besparelser. Men vi skal ikke lade håneretten være styrende, for det her handler om borgerne.

- Nu skal vi ind i forhandlinger om sparekataloget, og forhandlingsmæssigt vil jeg ikke melde alt ud på forhånd, men det vigtige for mig er at undgå at ramme det forebyggelsesmæssige, de tidlige indsatser, for det vil gå ud over de mest sårbare, som jeg blandt andet kender det fra mit arbejde i Tvangsfjernelsesudvalget.

- Men ligegyldigt hvor, vi vælger at spare, vil det ramme hårdt. Og sådan vil det være, uanset hvor meget man øger skattetrykket i kommunen.

Tim Vermund. Foto: Vibeke Volder

3. Tim Vermund, S)

- Vi er nok dem, der er allermest ærgerlige over det her. Det er et skridt i den forkerte retning i forhold til de ambitioner, vi har for børn- og ungeområdet. Men vi er ikke selv herrer over vores økonomi i kommunen. Vi har ikke fået lov at hæve skatten med de sidste 0,2 pct.

- Det, vi forsøger at gøre nu, er at skærme velfærdsprocentsområderne, de udsatte børn, skolerne og daginstitutionsområdet, så meget, som vi kan.

- De besparelser, der rammer os nu, er gamle besparelser besluttet tilbage i 2016 og så nogle omprioriteringer, og dem skal jeg være med til at stå på mål for. For jeg har været med til at beslutte, at vi VILLE finde nogle flere penge til klubområdet, børnetandplejen og specialbørnehaverne.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce