Annonce
Odense

Tre meninger: - Pas på de svageste og mest sårbare

Pernille Bendixen. Foto: Vibeke Volder

Der blev for kort tid siden talt om råderum, men nu er realiteten, at der skal være besparelser. Medlemmerne af Børn- og Ungeudvalget ærgrer sig over, at udviklingen er gået den vej.

1. Pernille Bendixen, DF)

- Det her er jo ikke noget nyt. Det er gamle besparelser, og man (rådmand Susanne Crawley Larsen, red.) kunne jo godt have været tidligere ude og vist rettidig omhu, så havde det måske ikke været så stort et beløb.

- Jeg føler mig ikke selv truffet af kritikken af besparelserne. Jeg har ikke været med til at beslutte at hæve skatten, og jeg har ikke været med til at beslutte, at man ikke skulle sætte besparelserne på noget før. Men jeg kan godt forstå, borgerne føler sig sure.

- I forhold til sparekataloget er jeg mest ked at, hvis der skal spares på det specialiserede område, og især hvis man sparer på det forebyggende område. For så er det de mest udsatte og sårbare, der skal spares på, og det vil jeg have svært ved at lægge ryg til.

Annonce
Mark Grossmann. Foto: Vibeke Volder

2. Mark Grossmann, V)

Jeg udtalte i byrådssalen efter sidste års budgetforhandlinger, at jeg frygtede, at borgerne i Odense nu gik rundt med forventningen om, skattestigningen ville give ro, og at der ikke ville komme yderligere besparelser. Men vi skal ikke lade håneretten være styrende, for det her handler om borgerne.

- Nu skal vi ind i forhandlinger om sparekataloget, og forhandlingsmæssigt vil jeg ikke melde alt ud på forhånd, men det vigtige for mig er at undgå at ramme det forebyggelsesmæssige, de tidlige indsatser, for det vil gå ud over de mest sårbare, som jeg blandt andet kender det fra mit arbejde i Tvangsfjernelsesudvalget.

- Men ligegyldigt hvor, vi vælger at spare, vil det ramme hårdt. Og sådan vil det være, uanset hvor meget man øger skattetrykket i kommunen.

Tim Vermund. Foto: Vibeke Volder

3. Tim Vermund, S)

- Vi er nok dem, der er allermest ærgerlige over det her. Det er et skridt i den forkerte retning i forhold til de ambitioner, vi har for børn- og ungeområdet. Men vi er ikke selv herrer over vores økonomi i kommunen. Vi har ikke fået lov at hæve skatten med de sidste 0,2 pct.

- Det, vi forsøger at gøre nu, er at skærme velfærdsprocentsområderne, de udsatte børn, skolerne og daginstitutionsområdet, så meget, som vi kan.

- De besparelser, der rammer os nu, er gamle besparelser besluttet tilbage i 2016 og så nogle omprioriteringer, og dem skal jeg være med til at stå på mål for. For jeg har været med til at beslutte, at vi VILLE finde nogle flere penge til klubområdet, børnetandplejen og specialbørnehaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce