Annonce
Odense

Tre meninger: Klar til klimakamp, mere vild natur og plantebaseret kost i børnehaven

Det Grønne Valgforbund går blandt andet ind for mere skov samt fredet og vild natur i Odense. Herunder kan man læse, hvad partierne ellers går ind for. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Ved onsdagens præsentation af Det Grønne Valgforbund præsenterede de tre partier bag flere af deres hovedpointer. Klimaet og naturen er i centrum.

Odense: De har mange ting til fælles, ikke mindst værdipolitisk, de tre partier bag det nye valgforbund, Det Grønne Valgforbund. Her kan du se, noget af det, de selv lægger vægt på:

1 Enhedslisten: Klimakampen skal vindes

Søren Freiesleben præsenterede Enhedslistens syn på det nye valgforbund. Skærmbillede

- Selvfølgelig er der noget stemmeoptimering i det her, men der er også andre forhold, som har været udslagsgivende - nemlig at der er så meget, vi er enige om. Også værdipolitisk. Så det her er et hold af stærke samarbejdspartere, der trækker på samme hammel, siger Enhedslistens byrådsmedlem, Søren Freiesleben.

- Vi hedder det grønne valgforbund, fordi vi står over for en altoverskyggende udfordring på det grønne område, nemlig klimakrisen. Og den kamp må vi bare ikke tabe. Den bliver ikke vundet ved at sidde på hænderne, så vi skal handle hurtigt og lægge pres på resten af byrådet for at få handling på bordet. Ikke kun i forhold til de direkte CO2-reduktioner, men også de indirekte, som kan fremmes ved at fokusere på mere genbrug, bæredygtighed og natur. Men vi er også grønne på andre områder og går ind for mere biodiversitet, vild natur og mere skov.

2 Alternativet: Hul i hovedet at rive ned i Vollsmose

Medlem af Alternativets tillidsgruppe i Odense, Mads Schjerbech (tv) og suppleant til Odense Byråd for Alternativet, Jacob Holm (th) i forbindelse med præsentationen af Det Grønne Valgforbund. Foto: Ulrik Sass

- Vi har valgt at gå ind i det her samarbejde, fordi vi tre partier har et stærkt værdifællesskab, fortæller Jacob Holm, der er kandidat for Alternativet til byrådet.

- Vi er f.eks. stærkt imod, at man river gode boliger ned i Vollsmose på et tidspunkt, hvor det at få anvist en almen bolig kan tage fra måneder til mange år. Det giver ikke mening - og i stedet fortjener beboerne, at vi fremhæver alle de gode historier, der hører til området. Det giver heller ikke mening at lukke den relativt nye H.C. Andersen Skolen - en beslutning, som er truffet hen over hovedet på beboerne.

- Vi er også enige om, at vi skal have mere bæredygtigt miljø i Odense og mere vild natur. Og så vil vi gerne motivere til en sundere og mere bæredygtig livsstil - hertil også et vegetarisk tilbud i alle de kommunale institutioner.

3 Veganerpartiet: Plantebasert kost i børnehaven

Veganerpartiet, Simon Nyborg Jensen. Skærmbillede

- Vi vil i valgforbundet arbejde sammen for at få mere fredet natur i Odense og skabe mere biodiversitet. Vi mener også, alle borgere skal have ret til at vælge et måltid, der ikke kommer på bekostning af dyrs lidelser. Og hvis jeg kunne ændre én ting i dag, ville det være at børn i daginstitutioner også skulle have muligheden for at vælge en sund og nærende plantebasseret kost. Det kræver ikke et større økonomisk råderum, men handler bare om, hvad man køber ind, så det er både et nemt og hurtigt skridt i den rigtige retning. Vejen til et bæredygtigt samfund er lang, og vi skal turde tage de første skridt i stedet for bare at snakke om det, siger Simon Nyborg Jensen

- Jeg er selv fra landet og har arbejdet rigtig mange timer ude i staldene. Jeg har sået, muget ud og malket på familiens landbrug med økologiske mæleproduktionen og frilandsgrise, så jeg har på første hånd set, at selv med de bedste intentioner er det bedre for dyrene, at vi ikke producerer dyr. Vi gør os til herrer over dyrene, uden det er nødvendigt. Da det også er bedre for naturen og for biodiversiteten, er det en no-brainer for mig.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce