Annonce
Fyn

Tre meninger: Frygter du nedskæringer i velfærden?

Helge Nørgaard, Verninge. - Jeg tror ikke, at der bliver skåret ned på velfærden - vi har nok været nede på bunden og er på vej mod et bedre niveau. Både Lars Løkke og Socialdemokratiet har lovet at give meget til velfærden. Det er jo hele råderummet, de har afsat til at holde velfærden ved lige, så der er ikke noget, der tyder på forringelser. - Jeg er netop gået på pension, og når jeg ser frem mod den tid, hvor jeg selv får brug for hjælp, tager jeg det helt roligt. Jeg tror på, at vi vil få det bedre, end de ældre har det i dag.
Den danske velfærd koster mere og mere, fordi flere af os får brug for hjælp. Får fremtidsudsigterne fynboerne til at frygte for en dårligere velfærd? Det spurgte vi tre af deltagerne til torsdagens Café Stiften om.

Brødtekst

Annonce
Merete Pedersen, Næsby. - Jeg er frygtelig bekymret for, hvilke tilbud vi kan få i fremtiden. Allerede nu bliver der skåret ned, og jeg frygter, at det vil fortsætte. Jeg tror simpelthen ikke, at samfundet har råd til os, når vi bliver gamle. - Jeg har en svigermor på 95 år, så jeg har et indblik i, hvordan forholdene er i dag. Hun klarer sig godt, men man kunne bestemt godt ønske sig mere hjælp, end den hun får - for eksempel når det drejer sig om rengøring.
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce