Annonce
Assens

Tre mødre nægter at lade deres børn følge Helhedsskolen Flemløse til Aarupskolen

Helhedsskolen i Flemløse flyttede til Aarupskolen 9. oktober, men tre mødre har valgt at holde deres børn hjemme, indtil der bliver fundet en anden løsning for dem. Arkivfoto: Robert Wengler

Alt for mange børn, for mange forskellige voksne og ingen steder at være ked af det, lyder begrundelserne.

Flemløse/Aarup: "Det er det samme tilbud". "Nej, det er det ikke".

Administrationen og forældre på Helhedsskolen Flemløse er langt fra enige om, hvorvidt Helhedsskolen fortsat vil være helhedsskolen, efter den er flyttet til Aarupskolen. Tre mødre har taget konsekvensen og holder deres børn hjemme, mens de leder efter et mere passende skoletilbud til dem.

Dorte West, mor til Benjamin, der går i 5. klasse, ønsker ikke, at hendes søn skal gå på Aarupskolen, blandt andet fordi skolen med sine små 600 elever er alt for stor for en dreng som Benjamin, der har flere psykiatriske diagnoser.

- Min dreng har brug for faste rammer, og han kan ikke finde ud af at være i store forsamlinger. Det hele skal være meget firkantet, og det gælder også i forhold til den voksenkontakt, han har. Det skal være de samme personer, han møder hver dag, og sådan bliver det ikke på Aarupskolen, lyder det fra Dorte West.

Hun har derfor søgt om at få Benjamin ind på Lærkeskolen, men administrationen har afslået hendes anmodning, fordi den mener, at Benjamin vil kunne trives på Aarupskolen.

Annonce

Sagen kort

Helhedsskolen er et dagbehandlingstilbud normeret til 16 børn i alderen 6-14 år. Skolens elever er kendetegnet ved at være normaltbegavede børn med sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.I maj 2017 begyndte der at opstå problemer på skolen, da skolens to terapeuter blev forflyttet til Familiehusene, lederen rejste, og det samme gjorde nogle af de øvrige ansatte. Stillingerne blev ikke genbesat.Efterfølgende belastes tilbuddet af mange og lange sygemeldinger grundet dårlig trivsel og stress i medarbejdergruppen.Politikerne beslutter at løse problemet ved at flytte helhedsskolen til Aarupskolen, hvilket fører til massiv kritik blandt forældre og medarbejderne på skolen.

Mandsopdækning

Charlotte Madsen, der har Sarah på 10 år, tog sin datter ud af helhedsskolen for tre uger siden.

- Sarah kan ikke gå i en skole med så mange elever. Hun har ADHD og reaktiv tilknytningsforstyrrelse, så det kommer aldrig til at gå godt. Det har vi også fået bekræftet på Aarupskolen, hvor Lise-Lotte West (afdelingsleder på Aarupskolen, red.) vil prøve at indstille Sarah til et nyt skoletilbud, siger Charlotte Madsen.

Hvis ikke kommunen finder en anden skole til Sarah, vil Charlotte Madsen finde et alternativt tilbud i en anden kommune. Det betyder, at hun selv kommer til at skulle betale transporten til og fra skole.

- Vi kan ikke så meget lige nu, men vi skal jo finde en løsning. Sarah har været hjemme i tre uger, men det er ikke holdbart i længden, siger Charlotte Madsen og beklager den deroute, som hun mener, Helhedsskolen har taget.

- Det er jo kommunens skyld, at tilbuddet skranter. Der er lige så stille blevet færre og færre voksne, og hvis det skal fungere med Sarah, skal hun mandsopdækkes, og det er jeg ikke overbevist om, at hun kan blive på Aarupskolen.

Kimmie Lenda Fritz-Jensen tog sin 9-årige søn Patrick hjem fra Helhedsskolen i sidste uge, efter han havde været i et slagsmål. Hun forsøger nu at få ham i et LKT-tilbud på Salbrovadskolen.

- Han trivedes, indtil besparelserne begyndte at rulle ind over stedet. Familieterapeuterne forsvandt, personalet er forsvundet, og børnene får ikke den støtte og hjælp, de har brug for. Der var 19 ansatte, da Patrick startede, og nu skal der være otte. Og de otte kender han ikke, for alle er mere eller mindre nye, lyder det fra Kimmie Lenda Fritz-Jensen, som især begræder de nye omgivelser på Aarupskolen.

- I Flemløse lå skolen ude i ingenting, og der var ekstra rum, hvor børnene kunne gå hen, når de blev gale eller kede af det og havde brug for at være alene. Aarupskolen kan slet ikke tilbyde det samme. Den er alt for stor, og jeg er simpelthen også bange for, at han stikker af, uden nogen ser det, siger Kimmie Lenda Fritz-Jensen.

Hvis ikke Patrick får en plads på Salbrovadskolen, vil hun undervise ham hjemme.

Da Benjamin, Sarah og Patrick ikke følger med på Aarupskolen, er der kun ni børn tilbage i tilbuddet, som nu er flyttet fra Flemløse til Aarupskolen.

Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget, der har været en af fortalerne for, at tilbuddet skulle flyttes for at komme stress og dårlig trivsel i medarbejdergruppen såvel som børnegruppen til livs, har ingen betænkeligheder ved, at de tre mødre vælger at sige nej tak til Aarupskolen.

- Det er jo forældrenes ret til at sige, at det ikke er det rigtige tilbud. Så går jeg ud fra, at de snakker med nogen om, hvad der så er det rigtige for deres børn.

- Der var 17 børn i tilbuddet for fire måneder siden. Hvad tænker du om det faktum, at kun ni forældrepar lader deres børn blive i tilbuddet?

- Det er jo sådan, at det her er et tilbud til børn, der ikke har passet ind andre steder, og derfor er de jo blevet visiteret til det her tilbud. Det, der var grænsen, var 16 børn, og det har det jo kørt på i nogle år. Jeg gætter på, at om ikke så lang tid vil det stige igen.

- Så du tror ikke, det har noget med de besparelser, der har været, at gøre?

- Nej, det tror jeg egentlig ikke. Det drejer sig om, at der er et tilbud, som gerne skulle hjælpe børnene, og vi ved allesammen godt, at det har været lidt problematisk i den sidste periode, fordi der har været en del syge medarbejdere. Derfor har der ikke været den optimale medarbejdergruppe om børnene, og det er aldrig godt. Det er vigtig, at der er en linje i det, der har med børnene at gøre, og at de ikke bliver introduceret for en masse nye mennesker. Jeg er sikker på, at de nok skal vænne sig til det nye sted med den stabilitet, som det tilbyder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce