Annonce
forside

Tre mænd idømt fængsel for krænkende sexvideo af 17-årig pige i Svendborg

Kristine Frost. Foto: Katrine Becher Damkjær
  • Byretten i Svendborg har tirsdag middag dømt tre 19-årige mænd for i smug at have filmet og delt en sex-video af Kristine Frost for knap to år siden.
  • De tre fik alle betingede straffe - to af dem på 14 dages fængsel, mens manden, som optog og delte videoen, blev idømt 40 dages fængsel.
  • Sidstnævnte er desuden dømt til 60 timers udførelse af samfundstjeneste.

Svendborg: Retten i Svendborg har tirsdag afsagt dom i sagen om optagelse og spredning af en sexvideo af den dengang 17-årige handelsgymnasieelev Kristine Frost.

Tre ud af fire sigtede mænd på i dag 19 år har tilstået, mens den fjerde nægter sig skyldig og afventer en domsmandsret på et senere tidspunkt.

Dommer Anders Munch-Jensen idømte de tre henholdsvis 14 dage, 14 dage og 40 dages betinget fængsel gældende i et år, og for sidstnævnte med udførelse af samfundstjeneste i 60 timer.

De blev desuden dømt til i fællesskab at betale Kristine Frost 5000 kroner i torterstatning. Derudover skal den tredje af de dømte betale hende 10.000 kroner, så hun alt i alt modtager 15.000 kroner.

De dømte skal desuden betale sagens omkostninger.

Annonce

Videooptagelsen, der fik navnet "Kristine Frost - mine damer og herrer", skete i smug den 10. december 2016, mens hun havde sex med en dreng i et tilstødende værelse. Hun var lige fyldt 17 år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce