Annonce
Kultur

Tre måneders stilhed slutter: Musikken flyder igen på Dexter fra 18. juni

- Det bedste, publikum kan gøre, er at købe billet og komme til koncerterne. Det støtter både musikere og spillested. Man kan desuden være med i vores medlemsklub Residents, hvor man som hyppig gæst på Posten/Dexter får yderligere muligheder og tilknytning til spillestedet, siger Morten Østlund.
Efter en opslidende koncerttørke kan Vindegades spillested igen slå dørene op for publikum til koncerter. Spillestedsleder Morten Østlund kalder det altafgørende for både ansatte og frivillige, selv om alt ikke er som i gamle dage for tre måneder siden.
Annonce

Efter flere måneder med masser af ubesvarede spørgsmål og frygt for fremtiden er stemningen på himmelflugt på Dexter. Det odenseanske spillested åbner igen fra 18. juni, hvor Vestbo Trio bliver det første band, der får lov at optræde foran et publikum siden midten af marts.

- Tvivl om frustration er afløst af en enorm glæde, selv om Dexter åbner med væsentligt andre kriterier, end vi er vant til. Siden alt lukkede ned i marts, har vi kun haft for øje, hvornår vi kunne komme i gang igen, siger leder af Posten og Dexter, Morten Østlund.

Selv om Posten stadig står stille hen over sommeren, er Dexters vej mod normalitet altafgørende for hele huset.

- Det er altafgørende for et sted som vores, at der er aktivitet. Vores faste medarbejdere og alle vores frivillige – aktivisterne - brænder for, at vi i fællesskab skaber musikkultur. Jeg er sikker på, at alle glæder sig vildt til at komme tilbage og hjælpe med at skabe fede oplevelser for publikum, siger Morten Østlund.

Han kalder de tre seneste måneder en mærkelig tid med en foruroligende stilhed på Posten og Dexter.

- Vi er vant til masser af glade gæster, musikere, der roder rundt backstage, larm og enorm travlhed blandt medarbejderne. Det giver ubeskrivelige oplevelser, som i den grad har været savnet. Også selv om tre måneder måske ikke syntes som lang tid.

Annonce

104 gæster er maksimum

Efter de nye retningslinjer fra myndighederne har Dexters ansatte målt op og konkluderet, at stedet kan huse 104 siddende publikummere i salen.

- Vi har normalt plads til 180 siddende, så det er en væsentlig nedgang. Derfor har vi heller ingen planer om at flytte koncerter fra Posten til Dexter, siger Morten Østlund.

Han kender endnu ikke de økonomiske konsekvenser for de tre måneder uden koncerter på Posten og Dexter og erkender, at det er forbundet med en vis risiko at afholde sommerens koncerter på Dexter med tanke på de 104 gæster som maksimum.

- Vi kalkulerer med et vist økonomisk tab i sommerperioden, men hvis de nuværende kriterier fortsætter ind i efterårssæsonen, vil det se virkelig skidt ud for spillestederne, da mange aftaler er lavet på baggrund af vores normale kapaciteter på Posten og Dexter, siger Morten Østlund.

Annonce

Savner euforien

Fredag 19. juni optræder Ibrahim Electric, hvis koncert er flyttet fra marts. Trommeslageren i trioen, Stefan Pasborg, har under coronakrisen talt musikernes sag undervejs. Og kæmpet for støtte og hjælpepakker på lige fod med andre brancher.

- Stefan Pasborgs indsats betyder meget for musikernes sag, og netop det, at mange musikere har været hårdt ramt, er en vigtig faktor for, at vi åbner igen. Selv om vi normalt har svært ved at sælge billetter til sommerkoncerter, gennemfører vi dem dels for at støtte musikerne dels for at få gang i musikkulturen igen, siger Morten Østlund og tilføjer, at Posten og Dexter som regionalt spillested lever for at præsentere koncerter, selv om de nødvendigvis ikke generer et stort overskud.

Det med at leve for musikken, gælder i den grad også for Morten Østlund. Siden 1986, hvor han var 15 år gammel, har han ikke gået så lang tid uden at være til koncert.

- For os, der arbejder med livemusik, er det altafgørende at mærke spillestederne leve. Den eufori, der skabes i det kaos, er ubeskrivelig positiv og hælder benzin på bålet, så man er klar igen næste dag. Det er drivkraften i vores virke og hele vores dna. Savnet har været helt ubeskriveligt, så jeg glæder mig som et lille barn til juleaften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce