Annonce
forside

Tre måneder i træk: Ledigheden topper på Langeland

Ifølge tal fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har ledighedsprocenten på Langeland været højere end alle andre kommuner på Fyn i årets første tre måneder. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen.

For tredje måned i træk har Langeland haft den højeste ledighed på Fyn. Til gengæld bliver der altid færre ledige, når det er sommer, lyder det fra jobcenterchef Torben Lønberg.

Langeland: Af alle kommuner på Fyn er Langeland den kommune, der lige nu har flest ledige i forhold til indbyggertallet.

De seneste tre måneder har Langeland nemlig haft en ledighed på 6,6 procent - i marts svarede det til 309 fuldtidsledige.

Sammenligner man med samme måned sidste år, er ledigheden steget med 23 personer.

At ledigheden er høj lige nu kommer ikke som en overraskelse for Langelands jobcenterchef, Torben Lønberg, for han er vant til, at ledigheden på Langeland er højest om vinteren.

- Jeg er ikke overrasket over, at vi topper. Men vi er meget opmærksomme på, at vi topper højere, end vi plejer, og vi arbejder selvfølgelig med, hvordan vi kommer videre herfra. Vi er meget nysgerrige på at komme ned i bunden igen.

Annonce
Langelands jobcenterchef Torben Lønberg er ikke overrasket over, at Langelands ledighedsprocent lige nu er høj - for ledigheden er altid høj i første kvartal, men den falder igen til sommer. Arkivfoto.

Ifølge jobcenterchefen er ledigheden på Langeland altid højest i første kvartal. Til gengæld vender kurven som regel igen omkring sommeren. Og det er der flere grunde til:

- Vi har et rigtig stort sæsonudsving. Når vi kommer til årsskiftet, er der en del sæsonarbejde, der stopper. I tallene indgår også, at kommunen selv har afskediget nogle - blandt andet på asylområdet. Desuden er en del af vores etniske borgere begyndt at tælle med i statistikken, siger han og understreger, at det også er en faktor, at Langeland er en forholdsvis lille kommune, og derfor kan få personer hurtigt påvirke tallene, når det bliver gjort op i procenter.

For Torben Lønberg er det en væsentlig faktor, at der flygtninge, som tæller med i statistikken.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg tror, vi har et højere niveau i alle månederne fremadrettet, blandt andet fordi vi tæller nogle etniske borgere med, som slet ikke var her for et år siden. Så vi har jo udvidet den langelandske arbejdsstyrke, men vi har ikke fået dem alle i job endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce