Annonce
Kerteminde

Tre lokale seværdigheder kan forvente mange Mercedes-gæster

Store naturoplevelser er i fokus på Fyns Hoved. PR-foto
Fyns Hoved, Restaurant Rudolf Mathis og Johannes Larsen Museet er kommet i fornemt selskab med blandt andre Trapholt, Lousiana, Rungstedlund og Aros i Mercedes-Benz' nye City Escapes-guide, hvor man gratis kan låne en elbil og køre ud i det blå.

Kerteminde: Mercedes-Benz tilbyder gennem efteråret danskerne at prøve en el- eller hybridbil ganske gratis, og de anbefaler samtidig også en række seværdigheder, som man kan tage ud at besøge. Her har Mercedes-Benz peget på tre Kerteminde-seværdigheder, nemlig Fyns Hoved, Restaurant Rudolf Mathis og Johannes Larsen Museet.

Det betyder, at danskere, der har lyst til at prøve at køre i en el- eller hybridbil, kan i perioden 21. oktober til 3. november booke en bil gennem Mercedes-Benz rejseguiden City Escape. Bilen skal afhentes hos Magasin i Odense, og herefter kan de tage på tur ud til seværdighederne i Kerteminde.

Annonce

Natur, mad og kunst

City Escape er et koncept, der hen over efteråret har været på besøg i de større danske byer. I deres rejseguide har de således peget på en række markante kulturinstitutioner, hvor de tre seværdigheder i Kerteminde også er med.

Det er naturoplevelserne, der fremhæves på Fyns Hoved, mens det kulinariske og fisken er i fokus hos Restaurant Rudolf Mathis. Hos Johannes Larsen Museum bliver der lagt vægt på kunst og historie.

Johannes Larsen Museet er ud over malerierne også en oplevelse i sig selv. PR-foto
Restaurant Rudolf Mathis er også på listen over gode steder at besøge i Kerteminde. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce