Annonce
Middelfart

Tre kunstnere sammen: Årets første udstilling hos Galleri Platz

Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto

Nørre Aaby: Galleri Platz starter det nye år med en udstilling med billedkunstner Hanne Schmidt, keramiker Ida Holm Mortensen samt billedhugger Lars Waldemar. Tre kunstnere, som første gang udstiller hos Galleri Platz, og som første gang udstiller sammen.

Hanne Schmidt fra Lind ved Herning skaber dæmpede farverige malerier - billeder af forskellige mennesketomme rum i forskellige perspektiver, og hvor man som beskuer bliver draget ind i disse universer.

Ida Holm Mortensen fra Kerteminde er oprindeligt uddannet billedkunstner men er nysgerrig på de forskellige materialer. Derfor arbejder hun i dag både med maleri, keramik, akvarel, tegning og grafik.

Lars Waldemar fra Esbjerg eksperimenterer med mange materialer men altid med et udtryk af naturen - både i rum og flade.

Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag 11. januar klokken 18. Alle kunstnere vil være til stede til ferniseringen.

Udstillingsperioden er 11. januar - 23. februar 2019 i Galleriets åbningstider samt efter aftale.

Annonce
Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto
Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto
Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce