Annonce
Middelfart

Tre kunstnere sammen: Årets første udstilling hos Galleri Platz

Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto

Nørre Aaby: Galleri Platz starter det nye år med en udstilling med billedkunstner Hanne Schmidt, keramiker Ida Holm Mortensen samt billedhugger Lars Waldemar. Tre kunstnere, som første gang udstiller hos Galleri Platz, og som første gang udstiller sammen.

Hanne Schmidt fra Lind ved Herning skaber dæmpede farverige malerier - billeder af forskellige mennesketomme rum i forskellige perspektiver, og hvor man som beskuer bliver draget ind i disse universer.

Ida Holm Mortensen fra Kerteminde er oprindeligt uddannet billedkunstner men er nysgerrig på de forskellige materialer. Derfor arbejder hun i dag både med maleri, keramik, akvarel, tegning og grafik.

Lars Waldemar fra Esbjerg eksperimenterer med mange materialer men altid med et udtryk af naturen - både i rum og flade.

Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag 11. januar klokken 18. Alle kunstnere vil være til stede til ferniseringen.

Udstillingsperioden er 11. januar - 23. februar 2019 i Galleriets åbningstider samt efter aftale.

Annonce
Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto
Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto
Udstillingen med Hanne Schmidt, Ida Holm Mortensen og Lars Waldemar åbner fredag den 11. januar 2019. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce