Annonce
Assens

Tre kilometer kan koste 800 kroner: Her er det umuligt at få en taxa

Det er næsten umuligt at få en taxa til Vissenbjerg, fortæller Søren Rasmussen. Han frygter, at den manglende taxakørsel i Assens Kommune kan få folk til at tage bilen, selvom de har drukket for meget alkohol. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du en lørdag aften befinder dig på Vestfyn og får brug for en taxa. På grund af manglende vognmænd i Assens Kommune, bliver taxaerne sendt fra Odense, og det kan give lange ventetider og tårnhøje priser.

Vissenbjerg: - Det er næsten umuligt at få en taxa i Vissenbjerg.

Sådan indleder Søren Rasmussen sin mail, som han har sendt til redaktionen.

Når han har fået en øl for meget til at køre bil, ringer han efter en taxa, og den er ikke nem at få fat på.

Annonce

Hvis man er heldig og får bestilt en taxa, går der for det meste op til to timer, før den ankommer, skriver han.

Søren Rasmussen mener, at der skal fokus på problemet med de manglende taxaer på Vestfyn, for han frygter, at det kan ende med, at folk ikke længere lader deres biler stå, når man har fået for meget at drikke.

- På et tidspunkt er der en, der vælger at køre hjem, og hvem ved så, hvad der kan ske, lyder det.

Han kan godt se, at det rent økonomisk ikke kan svare sig for taxaselskabet at køre turen til Vissenbjerg for at køre en kunde tre kilometer hjem fra den lokale bodega, men byens borgere skal ikke straffes for at bo i den anden ende af kommunen, mener han.

Flere sider af sagen

Jette Andreasen, som driver bodegaen Sneglehuset i Vissenbjerg med sin mand Erik Andreasen, kender godt til taxaproblemet.

Men der er flere sider af sagen, forklarer hun.

- Nogle gange er det også kundernes skyld, for når taxaen kommer, vil de nogle gange ikke have den alligevel, og så går det jo lidt ud over den næste, som har en ærlig intention om at tage en taxa.

Jeg tror ikke, at der er nogen taxaer tilbage i Assens Kommune om et år.

Tadzudin Kasami, direktør hos Taxa Syd

Men hun erkender også, at det kan være svært at få en vogn til tiden, for selvom værthuset ringer en time før, taxaen skal skal bruges, kan den alligevel være meget forsinket.

- Når de lover os en vogn, skal den også komme (til tiden, red.), ellers er det meget bedre, hvis de fortæller os, at de ikke kan løse opgaven, for så kan jeg sige til mine kunder, at vi ikke kan skaffe en vogn, og så er det op til dem at finde en løsning på at komme hjem, fortæller Jette Andreasen.

Hun påpeger, at bodegagæsterne også selv må gøre en indsats for at finde en løsning, inden de sætter sig hos Sneglehuset og drikker sig fulde.

Annonce

Manglende vognmænd

Tadzudin Kasami er direktør i Taxa Syd, som står for taxakørslen i Assens Kommune, og han kender også til besværet med at få vogne til Vissenbjerg.

For omkring fire år siden, var der cirka 10 vognmænd i Assens Kommune. Nu er der tre, og fra den 31. maj er der kun to.

- Jeg tror ikke, at der er nogen taxaer tilbage i Assens Kommune om et år, siger han.

På hverdage og søndage kører to vognmænd i kommunen fra klokken 6.00 til 18.00. Fredag og lørdag er der kun en enkelt vognmand, der kører hele natten.

Direktøren i Taxa Syd, Tadzudin Kasami, tror ikke på, at der er flere taxaer tilbage i Assens Kommune om et års tid. Det koster kunderne dyrt, når taxaen skal sendes fra Odense, og derfor håber han, at byrådspolitikerne vil komme på banen, så han kan holde på sine vognmænd i kommunen. Pr-foto: Jens Wognsen

Skal man have en taxa "uden for åbningstiden", bliver vognen sendt fra Odense, og det kan blive en bekostelig affære, hvis man blot skal køres tre kilometer fra bodegaen til hjemmet.

- Så betaler man for alle kilometerne fra Odense, og så kommer kunden til at betale 800 kroner for tre kilometer, og det tror jeg ikke, at der er nogen kunder, der er interesserede i, fortæller direktøren, der også er bekendt med de lange ventetider.

- I hverdagene kan vi sagtens komme til Vissenbjerg inden 45 minutter, men hvis det er fredag eller lørdag nat, kan det godt tage et par timer, for der har bilerne travlt i Odense i forvejen, forklarer han.

Tadzudin Kasami fortæller desuden, at det er politikerne i Assens Kommune, der skal på banen, hvis borgerne skal have mulighed for taxakørslen på alle tider af døgnet.

- Man kan ikke overleve som vognmand, hvis kommunen ikke spytter nogen penge i det, tilføjer han.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Annonce