Annonce
Odense

Tre idømt fængsel: De ville brænde pizzeria af med molotovcocktails

Betjente samler den jakke, som Jesper Harbart Nicolai Olsen smed fra sig, da han den 6. marts klokken 21 ville sætte ild til Jasmin Pizzeria i Nørregade. Han kom til at stikke ild på sig selv, og det lykkedes ikke at brænde butikken af. Mobilfoto: Peter Ammitzbøll

To irakiske mænd idømt fængsel og udvisning, og en dansk mand idømt fængsel for at forsøge at brænde pizzeria af

Annonce

Odense: To irakiske mænd skal nu flere år i fængsel og bagefter udvises af Danmark for bestandig for at have forsøgt at brænde et pizzeria af i Nørregade i Odense.

Mændene - den 42-årige Ghanem Kadem Mohalhel Al-Manei og 34-årige Hani Farhod Al-Badry - blev dømt for, at de sammen havde planlagt at brænde Jasmin Pizzeria i Nørregade af.

Den 6. marts om aftenen havde de opsøgt den 31-årige Jesper Harbart Nicolai Olsen i Assens, og uden at han vidste, hvad de skulle, blev han kørt til Odense. Her skulle han kaste to molotovcocktails ind gennem en knust rude i pizzeriaet for at brænde det af. Stedet var ejet af den 42-åriges kone, og begge var i økonomiske vanskeligheder.

Det lykkedes kun at kaste den ene molotovcocktail ind, mens den anden antændte Jesper Olsens tøj. Under retssagen har han forklaret, hvordan han på grund af gæld på 1500 kroner blev tvunget til ildspåsættelsen.

De to irakiske mænd, som begge er gift og har børn i Danmark, havde ifølge retten på forhånd aftalt, at de ville brænde stedet af - og det skete under særligt skærpende omstændigheder, fordi der er tale om en ejendom, hvor der også er privat beboelse.

Ghanem Kadem Mohalhel Al-Manei blev af byretten idømt fængsel i to år og seks måneder, og Hani Farhod Al-Badry blev idømt fængsel i to år - og for begges vedkommende ubetinget. Desuden blev de dømt til udvisning efter at have afsonet med indrejseforbud for bestandig.

Jesper Harbart Nicolai Olsen blev idømt et års ubetinget fængsel, og efter at have afsonet syv måneder som varetægtsfængslet kan han inden længe blive prøveløsladt.

Begge irakere ankede dommen til Østre Landsret, mens asseneserens forsvarer udbad sig betænkningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce