Annonce
Odense

Tre hovedkonklusioner om elløbehjul fra Ulykkes Analyse Gruppen

Foto: Nils Svalebøg

Brødtekst

Annonce

1. 22 uheld

I perioden fra 1. juli frem til nu er der registreret 22 uheld i Odense, hvor elløbehjul har været involveret. To personer er blevet påkørt, 20 er selv kørt galt, mens de kørte på et elløbehjul. En af de mest typiske årsager til uheld er påkørsel af kantsten og i et tilfælde har der været et styr, som er knækket. Hvor mange af uheldene, der er sket på elløbehjul som er henholdvis lejet og privatejet, er ikke undersøgt.

2. Brud, sår og hjernerystelser

Blandt de skader, der er registreret, er fem-seks håndledsbrud, nogle forstuvninger og flere hjernerystelser. Og desuden diverse sårskader. - Jeg vil kalde det relativt tunge skader, men ikke meget alvorlige skader. Det ligner det, man typisk kommer galt af sted med, når man cykler, siger Niels Dieter Röck, overlæge i OUH's Ulykkes Analyse Gruppe.

3. Yngre mænd er udsatte

De tilskadekommende er overvejende yngre mænd, viser den foreløbige opgørelse over de uheld, der har været. Og uheldene sker oftest i dagtimerne. Kun én tilskadekommen ud af de 22, der har været forbi skadestuen, har været under 15 år. Der er ingen indikation af, at alkohol spiller en rolle i det uheldsmønster, Ulykkes Analyse Gruppen indtil nu har set.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce