Annonce
Odense

Tre hovedkonklusioner om elløbehjul fra Ulykkes Analyse Gruppen

Foto: Nils Svalebøg

Brødtekst

1. 22 uheld

I perioden fra 1. juli frem til nu er der registreret 22 uheld i Odense, hvor elløbehjul har været involveret. To personer er blevet påkørt, 20 er selv kørt galt, mens de kørte på et elløbehjul. En af de mest typiske årsager til uheld er påkørsel af kantsten og i et tilfælde har der været et styr, som er knækket. Hvor mange af uheldene, der er sket på elløbehjul som er henholdvis lejet og privatejet, er ikke undersøgt.

2. Brud, sår og hjernerystelser

Blandt de skader, der er registreret, er fem-seks håndledsbrud, nogle forstuvninger og flere hjernerystelser. Og desuden diverse sårskader. - Jeg vil kalde det relativt tunge skader, men ikke meget alvorlige skader. Det ligner det, man typisk kommer galt af sted med, når man cykler, siger Niels Dieter Röck, overlæge i OUH's Ulykkes Analyse Gruppe.

3. Yngre mænd er udsatte

De tilskadekommende er overvejende yngre mænd, viser den foreløbige opgørelse over de uheld, der har været. Og uheldene sker oftest i dagtimerne. Kun én tilskadekommen ud af de 22, der har været forbi skadestuen, har været under 15 år. Der er ingen indikation af, at alkohol spiller en rolle i det uheldsmønster, Ulykkes Analyse Gruppen indtil nu har set.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce