Annonce
Nordfyn

Tre heste døde på rideskole

Det var her på Annasholm Ridecenter i Lunde, at tre heste i går mistede livet. De døde, fordi de spiste takstrægrene, der var smidt på et sankthansbål, der var under opbygning.

Op til seks heste har spist af den giftige plante taks. Tre af hestene er døde, og én er stadig meget syg. En dødelig dosis taks er 200 milligram, oplyser Fyns Politi

Lunde: Fredag blev til en tragisk dag på Annasholm Ridecenter i Lunde.

Imellem tre og seks heste kom til at spise af et sankthansbål, der var under opbygning. Blandt andet var der netop blevet smidt nogle taksgrene på bålet, og det fik fatale følger for tre af hestene som døde i går.

- Dyrelægen har fortalt os, at 200 milligram takstræ er en dødelig dosis for en hest, oplyser vagtchef for Fyns Politi Erik Halkjær.

Der er yderligere tre heste, der også har spist af den dødelige plante på sankthansbålet, og heraf er mindst én af dem, meget syg.

- Dyrelægen arbejder i øjeblikket på at redde hestens liv. Men hvis det når ned i tarmsystemet, så vil det betyde, at hesten dør, siger Erik Halkjær.

Fyens Stiftstidende besøgte rideskolen i løbet af aftenen, men her ønskede ejeren ikke at udtale sig om sagen.

Annonce

Episoden ramte hårdt

Politiet bekræfter dog, at de indblandede havde været meget berørte af episoden.

- En hest er et dyr, som folk har meget stærke følelser for, så der var mange følelser i spil derude, forklarer Erik Halkjær.

Ifølge netdyredoktor.dk er taks ekstremt giftigt for heste. En dødelig dosis er 100-200 milligram, og symptomerne kan allerede ses inden for halvanden time efter, planten er blevet indtaget. I starten er symptomerne opkast, svimmelhed, pupiludvidelse og bedøvelsestilstande.

Pulsen, der i starten tiltager, bliver til sidst svækket, og derefter følger bevidstløshed.

Allerede imellem halvanden til 24 timer efter indtagelsen falder dyret i koma og dør som følge af kredsløbs- og åndedrætslammelse.

Dyrenetdoktor.dk skriver desuden, at man intet kan gøre ved symptomerne, og derfor ender det som regel med, at dyret dør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce