Annonce
Kerteminde

Tre grunde til at Kerteminde Marina trænger til en overhaling

Her er de tre væsentligste grunde til at Kerteminde Marina trænger til en overhaling. Foto: Helle Kryger
Tidens tand, klimaforandringer og store både. Læs her om de væsentligste grunde til at marinaen trænger til en overhaling.
Annonce

Her kan du få et overblik over de tre vigtigste grunde til at Kerteminde Marina skal renoveres.

1 Bådene vokser

1. Den største udfordring er størrelsen på vandpladser til bådene. Bådenes størrelse har ændret sig meget, siden marinaen blev anlagt i 70'erne, og gæstesejlerne bliver væk, hvis der ikke er plads til deres store både.

2 Klimaforandringer

Kerteminde marina er i dag klassificeret som en A-havn. Det er forsikringsselskabernes klassificering i A, B og C-havne. A-havne er hvor man må ligge i vandet hele året. B-havne er, hvor man må ligge i vandet en del af året, og hvor der er risiko for højere forsikringspræmier. C-havne er kun til sommer-pladser. Med klimaforandringernes tiltagende storme og stigende have, er der meget stor risiko for, at Kerteminde pludselig klassificeres som B- havn, hvis molerne ikke kan holde bølger og vind ude, og brugerne risikerer derfor højere forsikringspræmier.

3 Tidens tand

Marinaen blev anlagt i 70'erne, og det kan ses på broerne, der trænger til en overhaling. Molerne er ikke særlig høje. De er sunket 25 centimeter, siden de blev anlagt, fordi alt bevæger sig. Det er jo bare sten, der ligger oven på hinanden. Den yderste mole hæves til kote 2,25, fordi den tager den høje sø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce