Annonce
Nordfyn

Tre gode råd: Sådan kommer du i gang med hobby horsing

(Fra venstre) Inger Lorentz Hansen, My Clara Kirkeby Probst og Katarina Marthedal dyrker alle hobby horsing: at dressere og ride på kæpheste. Foto: Dorthe Wolff
My Clara Kirkeby Probst og to af hendes veninder har hjulpet hinanden med at indrette en stald til de kæpheste, de rider på. De giver her tre gode råd til, hvordan man kommer i gang med hobby horsing.
Annonce

Hasmark: Inger Lorentz Hansen, My Clara Kirkeby Probst og Katarina Marthedal bor i Hasmark og dyrker alle tre hobby horsing - altså det at dressere, ride og springe med kæpheste. De giver her tre gode råd til, hvordan man kommer godt i gang med sporten.

1 Kom nemt i gang

De tre piger i stalden, som de har indrettet sammen. Her er plads til opstaldning af mere end 50 kæpheste. Foto: Dorthe Wolff

- Først skal man selvfølgelig have en kæphest, men det behøver ikke at være andet end en sok, du sætter ud over en kæp, taper sammen og tegner et par øjne på, lyder det fra 11-årige Katarina Marthedal.

- Og ellers så kan man søge på "How to make a hobby horse" på Youtube, og så kan man se, hvordan man kan lave en flot en, tilføjer My Clara Kirkeby Probst, der selv har syet alle sine sammen med sin mormor.

Og når man skal øve spring - er de tre piger enige om - kan man bare sætte et par havestole op med et kosteskaft imellem sig og så starte derfra.

2 Du skal ikke give op

13-årige My Clara Kirkeby Probst øver sig næsten dagligt på springene hjemme i haven. Foto: Dorthe Wolff

- Man skal ikke give op, lyder det samstemmende fra de tre piger.

- Nej, og hvis man ikke kan komme over et spring, så skal man bare sætte det lidt ned og så prøve igen, lyder rådet fra My Clara Kirkeby Probst.

Derudover er det vigtigt, at kæphestens pind ikke er for lang, så pinden ikke rager springet ned.

3 Find et stævne

Billede fra kæpheste-stævne på Hasmark Strand Camping tirsdag den 13. oktober 2020. Foto: Dorthe Wolff

- Find et hyggeligt stævne, du kan tage til. Alle kan være med til hobby horsing, og det kræver ikke så meget som ridning på rigtige heste. Man kan starte med de mindste klasser, hvor springene kun er 10 centimeter, foreslår My Clara Kirkeby Probst.

- Vi var alle tre i meget dårlig form, da vi startede på hobby horsing, men i dag kan vi løbe og springe meget bedre, tilføjer Inger Lorentz Hansen.

My Clara Kirke Probst er enig - hun kan i dag tage et spring på 110 centimeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce