Annonce
Middelfart

Tre gode råd fra selvstændige sejlere: - Tro på, at du har gang i det rigtige

"Cash is king", så sørg for at have styr på finanserne, når du starter egen virksomhed, lyder et af de gode råd fra Søren Laugesen og Jens Henrik Lund. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Jens Henrik Lund og Søren Laugesen har ud fra de erfaringer, de har gjort sig med GoSail, følgende tre gode råd til andre, der måtte gå med ønsket om at starte deres egen virksomhed - eller måske lige er gået i gang.

Annonce

1) Tro på dit produkt

Du skal tro på dit produkt. Bliver du i tvivl, mister du det drive, som er så afgørende, når du starter en ny virksomhed. For ingen skal være i tvivl om, at det er et knokkel at starte selv, og energien skal komme fra en blind tro på, at du har gang i det rigtige. Og husk altid at levere lidt mere, end kunden forventer. Så er du sikker på god omtale.

Annonce

2) Test idéen

Prøv din idé af og lad dig udfordre af venner og bekendte og forretningsfolk, du kender. Hvis de allesammen synes, det er en dårlig idé, så drop den eller ret den til. "Cash is king". Tænk økonomisk og sørg for at svare enhver sit. Vi startede for eksempel ud med at lease vores både og købte dem først et halvt år senere, hvor vi var sikre på kunne betale dem.

Annonce

3) Husk familien

Husk "the work-life-balance". Du er tvunget til at give den fuld gas som iværksætter, men du må aldrig glemme familien. For hvad er der ved at få succes som selvstændig, hvis det er på bekostning af kone og børn? Derfor er det vigtigt at drøfte tingene med sin partner og gøre det klart, at der venter en tid, hvor man har mindre tid til familien. Til gengæld er det også en gladere partner, der er hjemme, når han eller hun får lov at forfølge sin drøm. Vi har begge som børnefamilier været heldige at kunne trække på bedsteforældrene, hvilket har været en stor fordel.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce