Annonce
Middelfart

Tre gode råd fra selvstændige sejlere: - Tro på, at du har gang i det rigtige

"Cash is king", så sørg for at have styr på finanserne, når du starter egen virksomhed, lyder et af de gode råd fra Søren Laugesen og Jens Henrik Lund. Foto: Peter Leth-Larsen

Jens Henrik Lund og Søren Laugesen har ud fra de erfaringer, de har gjort sig med GoSail, følgende tre gode råd til andre, der måtte gå med ønsket om at starte deres egen virksomhed - eller måske lige er gået i gang.

Annonce

1) Tro på dit produkt

Du skal tro på dit produkt. Bliver du i tvivl, mister du det drive, som er så afgørende, når du starter en ny virksomhed. For ingen skal være i tvivl om, at det er et knokkel at starte selv, og energien skal komme fra en blind tro på, at du har gang i det rigtige. Og husk altid at levere lidt mere, end kunden forventer. Så er du sikker på god omtale.

2) Test idéen

Prøv din idé af og lad dig udfordre af venner og bekendte og forretningsfolk, du kender. Hvis de allesammen synes, det er en dårlig idé, så drop den eller ret den til. "Cash is king". Tænk økonomisk og sørg for at svare enhver sit. Vi startede for eksempel ud med at lease vores både og købte dem først et halvt år senere, hvor vi var sikre på kunne betale dem.

3) Husk familien

Husk "the work-life-balance". Du er tvunget til at give den fuld gas som iværksætter, men du må aldrig glemme familien. For hvad er der ved at få succes som selvstændig, hvis det er på bekostning af kone og børn? Derfor er det vigtigt at drøfte tingene med sin partner og gøre det klart, at der venter en tid, hvor man har mindre tid til familien. Til gengæld er det også en gladere partner, der er hjemme, når han eller hun får lov at forfølge sin drøm. Vi har begge som børnefamilier været heldige at kunne trække på bedsteforældrene, hvilket har været en stor fordel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce