Annonce
Fyn

Tre gode råd: Det skal du huske, når du skal til udlandet

En fjerdedel af danskerne rejser uden rejseforsikring, når de rejser til udlandet. Foto: Sonny Munk Carlsen / Ritzau Scanpix
Direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, kommer her med tre gode råd til, hvad man skal huske, inden man rejser til udlandet.

Her er de tre gode råd:

Annonce

1) Tjek din forsikring

- Inden man tegner en rejseforsikring, kan det være en god idé at tjekke, om der følger en rejseforsikring med i for eksempel ens indboforsikring, fagforening eller kreditkort. Hvis der gør det, er det en god idé at tjekke, hvad den forsikring egentlig dækker. Det er nemlig ikke sikkert, at den dækker for eksempel hjemtransport.

2) Aktiv ferie

- Hvis man skal på en aktiv ferie, hvor man skal springe i faldskærm, bestige bjerge eller lignende, kan det være en god idé at tjekke, om man skal udvide sin forsikring for at være dækket godt ind på rejsen.

3) Biler er ikke omfattet

- Man skal være opmærksom på, at hvis man ønsker at leje for eksempel en bil, jetski, vandscooter eller motorbåd, mens man er på ferie, er det ikke sikkert, at rejseforsikringen dækker, da det er et motoriseret fartøj.

- Hvis man lejer en bil, skal man have en forsikring, der kan dække en eventuel selvrisiko, der kan være på en bil, hvis man kører galt. Man skal altså have en forsikring, der konkret dækker et motoriseret fartøj. Derudover skal man være opmærksom på, at man har et gyldigt bevis til at sejle for eksempel en motorbåd.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce