Annonce
Kerteminde

Tre gode råd: Det skal du gøre, hvis du møder en herreløs kat

Arkivfoto: Kim Rune
To katte kan blive til 200 katte på to år, og der er i øjeblikket over 500.000 herreløse katte i Danmark. Her er en række gode råd til dig, der møder en vild eller herreløs kat.
Annonce

Nordøstfyn: Er du selv katteejer, bør du overveje at få katten kastreret eller steriliseret. En hunkat bliver kønsmoden i 6-8 måneders alderen, hun går i løbetid hver 14. dag, og hun kan få omkring tre kuld om året. Desuden får du en mere rolig kat og en kat, der ikke strejfer så meget. Læs nedenstående råd fra Dyrenes Beskyttelse, hvis du finder en herreløs kat:

1 Ring 1812

Katte kan bevæge sig over meget lange afstande i deres søgen efter føde, selvom de bliver fodret ”hjemme”. Derfor bør du ikke fodre en sund og velnæret kat, hvis den kommer for at tigge mad. Hvis katten derimod er afmagret eller på anden måde i nød, bør du forsøge at finde frem til kattens ejer, da den er hans eller hendes ansvar. Hvis det ikke er muligt at finde kattens ejer, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelses kredsformand i dit område, som kan give råd og vejledning samt evt. hjælpe dig. Hvis du finder en syg eller tilskadekommen kat, kan du også ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812 og få hjælp.

2 Er katten øretatoveret eller chipmærket?

Hvis katten er vant til mennesker, og den ser sund og rask ud, så er den enten ude at strejfe, blevet efterladt eller blevet væk fra sin ejer. Se efter om katten er øretatoveret eller chipmærket, hvis du kan komme til det. Dyrlægen eller kredsformanden kan hjælpe med at få aflæst chipnummeret. Hvis katten er øretatoveret eller chipmærket, kan du kontakte Dansk Katte-Register (www.dansk-katteregister.dk) samt Det Danske Katteregister (www.katteregister.dk). Her kan du prøve at finde ud af, hvem der ejer katten. Ignorér derudover katten, og lad være med at fodre den.

3 Fremlysning

Hvis katten hverken er øretatoveret eller chipmærket, kan du forsøge at finde kattens ejer: Sæt sedler op – f.eks. i det lokale supermarked – med en god beskrivelse og eventuelt et billede af katten samt en angivelse af, hvor ejeren kan henvende sig. Forhør dig desuden i lokalområdet og på sociale medier, om der er nogen, der savner en kat, der svarer til beskrivelsen. Fremlys også katten på www. dyrenesbeskyttelse.dk/fremlysning.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce