Annonce
Assens

Tre gode grunde til at ansætte folk over 50 år

Lars Schønemann, sekretær Senior Erhvervs afdeling i Odense, håbede at lokke flere med i netværket under Jobcenter Assens' minijobmesse. i Foto: Nils Svalbøg
Ledige i aldersgruppen 50+ kan have svært ved at komme i betragtning til et nyt job, mener netværksgruppen Senior Erhverv, som her peger på tre store fordele, virksomheder har ved at ansætte seniorer.

Lars Schønemann, ledig speditør og sekretær i Senior Erhvervs afdeling i Odense, som dækker det meste af Fyn, var 21. november at finde på Jobcenter Assens' minijobmesse. Ikke fordi han har et ledigt job - tværtimod. Men fordi netværksgruppen Senior Erhverv gerne vil i kontakt med flere ledige over 50 år, som vil være med til at sparke døre ind hos virksomheder.

Det er svært at få nyt job, hvis man bliver ledig, når man er oppe i alderen, oplever Lars Schønemann.

- Min erfaring er, at når jeg søger et job, jeg er kompetent til, bliver jeg fravalgt på grund af min alder, siger han.

Derfor gør han og resten af Senior Erhverv en stor frivillig indsats for at gøre virksomheder opmærksomme på, hvilke kvaliteter, de går glip af, ved ikke at ansætte seniorer. Netværket tilbyder så at sige gratis jobformidling mellem virksomeder og gruppens omkring 100 medlemmer. Formålet med at være medlem er at finde arbejde til sig selv og hinanden.

Annonce

1. Stabilitet

- Vi er stabile og har en masse erfaring inden for vores fag, påpeger Lars Schønemann.

Senior Erhverv dækker alle brancher, men har flest medlemmer inden for kontor, siger han. Der er dog også pædagoger, ingeniører, skolelærere m. fl. på medlemslisten.

2. Ingen små børn

De færreste i aldersgruppen 50+ har små børn, og det har en klar fordel, mener Lars Schønemann:

- Ingen barnets første sygedag, lokker han.

3. Ro på arbejdspladsen

Ansatte over 50 år kan skabe ro. Noget, en virksomhed med mange unge ansatte kan have gavn af, mener Lars Schønemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce