Annonce
Assens

Tre gode grunde til at ansætte folk over 50 år

Lars Schønemann, sekretær Senior Erhvervs afdeling i Odense, håbede at lokke flere med i netværket under Jobcenter Assens' minijobmesse. i Foto: Nils Svalbøg
Ledige i aldersgruppen 50+ kan have svært ved at komme i betragtning til et nyt job, mener netværksgruppen Senior Erhverv, som her peger på tre store fordele, virksomheder har ved at ansætte seniorer.

Lars Schønemann, ledig speditør og sekretær i Senior Erhvervs afdeling i Odense, som dækker det meste af Fyn, var 21. november at finde på Jobcenter Assens' minijobmesse. Ikke fordi han har et ledigt job - tværtimod. Men fordi netværksgruppen Senior Erhverv gerne vil i kontakt med flere ledige over 50 år, som vil være med til at sparke døre ind hos virksomheder.

Det er svært at få nyt job, hvis man bliver ledig, når man er oppe i alderen, oplever Lars Schønemann.

- Min erfaring er, at når jeg søger et job, jeg er kompetent til, bliver jeg fravalgt på grund af min alder, siger han.

Derfor gør han og resten af Senior Erhverv en stor frivillig indsats for at gøre virksomheder opmærksomme på, hvilke kvaliteter, de går glip af, ved ikke at ansætte seniorer. Netværket tilbyder så at sige gratis jobformidling mellem virksomeder og gruppens omkring 100 medlemmer. Formålet med at være medlem er at finde arbejde til sig selv og hinanden.

Annonce

1. Stabilitet

- Vi er stabile og har en masse erfaring inden for vores fag, påpeger Lars Schønemann.

Senior Erhverv dækker alle brancher, men har flest medlemmer inden for kontor, siger han. Der er dog også pædagoger, ingeniører, skolelærere m. fl. på medlemslisten.

2. Ingen små børn

De færreste i aldersgruppen 50+ har små børn, og det har en klar fordel, mener Lars Schønemann:

- Ingen barnets første sygedag, lokker han.

3. Ro på arbejdspladsen

Ansatte over 50 år kan skabe ro. Noget, en virksomhed med mange unge ansatte kan have gavn af, mener Lars Schønemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];