Annonce
112

Tre gode grunde: Derfor skal du stemme til europaparlamentsvalget

Anne Mette Vestergaard er kontorchef i Europa-Parlamentets kontor i Danmark. PR-foto
Anne Mette Vestergaard, kontorchef i Europa-Parlamentets kontor i Danmark, giver tre gode grunde til at gå i stemmeboksen 26. maj.

Brødtekst

Annonce

1. Det gælder fremtiden

Når du stemmer ved europaparlamentsvalget, er du med til at forme fremtiden for de 28 medlemslande.

- Det handler både om din egen og de kommende generationers fremtid, og hvilket Europa, de skal vokse op i, siger Anne Mette Vestergaard, kontorchef i Europa-Parlamentets kontor i Danmark.

Europa-Parlamentet har forsøgt at illustrere det i denne film, som blandt andet er optaget på Odense Universitetshospital og indtil videre er set 130 millioner gange.

2. Få indflydelse

Europa-Parlamentet har både indflydelse på de overordnede linjer i europæisk politik, eksempelvis inden for klima, miljø og migration, og på ting, der direkte berører din hverdag, som forbrugerbeskyttelse og hvor mange tilsætningsstoffer, der må være i maden.

- Lovgivningen berører en halv milliard mennesker, siger Anne Mette Vestergaard.

3. Ellers bestemmer andre

Hvis du ikke stemmer til EP-valget, mister du muligheden for at være med til at bestemme.

- Det er sådan set ikke anderledes end ved et folketingsvalg. Hvis du ikke stemmer, er der andre, der gør det, og så er du sat uden for indflydelse og mister brokke-retten, konstaterer kontorchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce