Annonce
112

Tre genbrugsbutikker udsat for indbrud: Fremgangsmåde tyder på samme gerningsmand

Arkivfoto: Michael Bager

Middelfart: Både på Odensevej, på Jernbanegade og på Assensvej har ubudne gæster været på besøg i genbrugsbutikker i tidsrummet mellem mandag aften og tirsdag morgen. Det fremgår af et uddrag af Fyns Politis døgnrapport.

Poul Hollensted, politiassistent ved Fyns Politi fortæller, at politiet har været ude og undersøge de tre indbrud, og den fremgangsmåde, der er brugt, tyder på, at der er tale om den samme gerningsmand. Han fortæller desuden, at politiet har sikret tekniske spor i forbindelse med indbruddene.

På Odensevej er tyven kommet ind i et baglokale i en genbrugsbutik gennem en ulåst bagdør, hvorefter et pengeskab er blevet opbrudt og både kontanter og et smykke stjålet.

På Jernbanegade var det en kvindelig ansat, der tirsdag kunne konstatere, at der var spor efter ubudne gæster på lageret på førstesalen, hvor også et pengeskab var opbrudt. Ifølge politiets døgnrapport var det ikke umiddelbart til at se, hvordan tyven var kommet ind i forretningen, da der ingen opbrudsmærker var at finde - ligesom den ansatte kunne konstatere, at butikken var låst, da hun mødte på arbejde.

På Assensvej havde tyven brudt den elektroniske skydedør til genbrugsbutikken op ved både at ødelægge lås og en rude i døren. Af døgnrapporten fremgår det, at der var spor af tyvenes færden på kontoret, hvor der lå brochurer spredt på gulvet. Der stod et pengeskab på kontoret, som tyvene tilsyneladende ikke havde forsøgt at åbne - der var ifølge politiet ingen mærker efter forsøg på at bryde det op. Ifølge døgnrapporten blev der tilsyneladende ingenting stjålet ved indbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce