Annonce
Assens

Tre gange 16 mio. kroner til hal

V-gruppen lægger op til en tidsplan straks, men planlægning af en hal må ikke stå i vejen for andre projekter

Annonce

Haller blev naturligt et af de vigtige temaer, da byrådspolitikerne indledte budgetlægningen med et seminar for de næste års anlægsudgifter.

Et anlægsbudget, hvor der også indgår investeringer i børnehaver, skoler, veje og miljøforbedringer til i alt omkring 130 mio. kroner fordelt over de kommende tre år.

Derudover er der lagt op til, at kommunen sætter 16 mio. kroner af til halbyggeri om året de næste tre år.

Politikernes temamøder og seminarer er som forberedende møder, hvor der ikke træffes egentlige beslutninger, lukkede for offentligheden. Men borgmester Finn Brunse (S) oplyser, at politikerne er enige om, at planer om halbyggeri skal lægges i tæt samarbejde med de enkelte hallers bestyrelser, og at det også forventes, at de selv står for en del af finansieringen af deres projekter.

Af en pressemeddelse fremgår, at der desuden er bred politisk enighed om, at en hal på Danisco-arealet er en spændende mulighed, der skal arbejdes videre med, og at halprojekter i Tommerup og Vissenbjerg skal følges ad lige bagefter.

Søren Steen Andersen, formanden for Venstres gruppe, har en lidt anden formulering.

På gruppens vegne har han udsendt en pressemeddelelse, hvor han gør klart, at der stadig er flere lokaliteter i spil, blandt andet ved Assensskolen. Og det præciseres, at nok har byrådet vedtaget, at Assenshallerne kommer i første række, men at byerne godt kan skifte plads på listen, hvis man ikke er lige langt fremme med planlægningen.

Finn Brunse afviser ikke, at hallen i Assens endnu kan komme til at stå et andet sted end på sukkerfabrikken. Men borgmesteren slår omvendt fast:

- Vi skal i gang i Assens så hurtigt som muligt.

Spørger man Søren Steen Andersen om grunden til at Venstregruppen sender sin egen pressemeddelse ud, lyder forklaringen:

- Hallerne er selvejende institutioner, hvor mange er langt med planlægningen og måske allerede har fundet en del af pengene. Vi tror på, at folk her har brug for håndfaste meldinger med en tidsplan.

Annonce

V's tidsplan

Venstregruppens tidsplan ser ud som følger:

2008-2009: Assens: Flere lokaliteter i spil.

2009-2010: Tommerup: Ny hal kombineret med bibliotek.

2009-2010: Ny hal i Vissenbjerg.

2010-2011: Ny hal i Haarby.

2011 og fremefter: De resterende områder gennemgåes. Det gælder Glamsbjerg, Brylle, Salbrovad, Aarup og Ebberup.

I borgmesterens pressemeddelelse, er der ikke så mange årstal på anlægsopgaverne.

Finn Brunse udtaler lidt mere forsigtigt:

- Hen over sommeren vil forhandlinger vise, om der er både politisk og økonomisk mulighed for både en halløsning og et fælles rådhus, når de helt nødvendige anlægsinvesteringer på børnepasningsområdet, vejområdet og så videre er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce