Annonce
Kultur

Tre fynske kunstnere "vender hjem" i foråret

Peter Martensen er en af de "Tre Fynboer", der har skabt sig en navn. Han udstiller sammen med kresten Havgaard og Asmund Havsten-Mikkelsen i Konservesgården i Faaborg.

Kunstforeningen for Faaborg og Omegn hædrer tre kendte kunstnere, der begyndte på Fyn

Kunstforeningen for Faaborg og Omegn, som udstiller i Konservesgaarden på førstesalen med Faaborg Museum som tæt nabo. 18. april har foreningen fernisering på sin tredje forårsudstilling.

"Tre Fynboer i dag" kalder man udstillingen, der bringer tre kendte kunstnere, alle med tilknytning til Fyn sammen og tilbage, hvor karrieren begyndte. De tre er: Kresten Havgaard, Asmund Havsten-Mikkelsen og Peter Martensen. Alle er de anderkendte.

Kresten Havgaard, maler og grafiker, født 1962 bor og arbejder i København. Hans malerier har rødder i den abstrakte kunst, og han er optaget af selve malingens væsen.

Asmund Havsteen-Mikkelsen, født 1977, arbejder og bor i Berlin. Hans malerier og installationer har rod i arkitekturen,og fortæller historien om livet, vi lever.

Peter Martensen, født i 1953 i Odense er maler og grafiker fra Det fynske Kunstakademi, Han er optaget af nyrealismen og bruger ofte fotografiet som udgangspunkt for sine malerier. Nu mødes de tre på udstilling i Faaborg, hvor deres værker kan ses frem til 17. maj kl. 10 til 16(undtagen mandag).

Der er fernisering lørdag 18. april kl. 12 i Konservesgaarden, Østergade 45, Faaborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce