Annonce
Fyn

Tre fynboer mellem 18 og 40 år tog udfordring op og testede lokale nyheder: - Den med ålen i træet havde I ikke behøvet at skrive

Amanda Spangtoft Poulsen, Peter Dalhoff og Maia Westover har fulgt de lokale nyheder på fyens.dk i en uge og deler i denne artikel deres erfaringer med andre potentielle læsere. Fotos: Amanda Spangtoft Poulsen/Michael Bager/Maia Westover
39-årige Peter Dalhoff, 30-årige Amanda Spangtoft Poulsen og 18-årige Maia Westover følger mest med i nationale og globale nyheder. Men i en uge har de været faste læsere på fyens.dk. Det har mest været en positiv oplevelse.

Espe/Tommerup Stationsby/Kerteminde: Tre fynboer mellem 18 og 40 år tog i marts imod en udfordring, som gik ud på at følge fast med i de lokale nyheder på fyens.dk i en uge.

Det har overvejende været en god oplevelse, fortæller 39-årige Peter Dalhoff, 30-årige Amanda Spangtoft Poulsen og 18-årige Maia Westover.

- Jeg har læst lidt flere lokale nyheder, end jeg plejer, konstaterer Peter Dalhoff, som bor i Espe på Midtfyn arbejder som tobaksspecialist i Assens.

Annonce

-Det har fået mig til at reflektere over mit eget behov for lokale nyheder. Det, jeg kan lide ved nyheder er, når de tilvejebringer viden, jeg ikke havde i forvejen, fortsætter Peter Dalhoff, som typisk følger med i nyhederne på dr.dk, tv2.dk, Tipsbladet og Berlingske.

Han er også meget glad for Weekendavisen. Men han har fået øjnene op for, at de nære nyheder har værdi for hans hverdag.

Peter Dalhoff bor i Espe på Midtfyn, er 39 år og arbejder som tobaksspecialist hos Scandinavian Tobacco Group i Assens. Foto: Michael Bager

- Jeg kan godt lide de der små skæve historier, hvor man kan mærke, at journalisten har sin daglige gang i kommunen.- For eksempel har jeg læst om den nye skraldeordning i min kommune (Faaborg-Midtfyn, red.). Det kan jeg bruge til noget, siger den 39-årige mand fra Espe, som dog også har en stikpille til de lokale journalister:

- Der var en artikel om en fugl, der havde tabt en ål oppe i et træ. Den havde I ikke behøvet at skrive for min skyld. Men okay, det giver måske værdi for nogen. Jeg sendte den faktisk videre til mine brødre, lyder det.

Lyttede til podcasts

Maia Westover har primært lyttet til podcasts på fyens.dk, især podcasten "I byen Odense", der handler om butiks-, kultur- og cafélivet i den fynske hovedstad.

Jeg kan godt lide de der små skæve historier, hvor man kan mærke, at journalisten har sin daglige gang i kommunen.- For eksempel har jeg læst om den nye skraldeordning i min kommune (Faaborg-Midtfyn, red.). Det kan jeg bruge til noget.

Peter Dalhoff, Espe

- Det fik jeg rimelig meget ud af. Jeg har også hørt de politiske podcasts (Avisen Danmarks podcast "Politik med Løvkvist og Dall", red.). Det er interessant at lytte til nogen, der kommer med deres take på en situation, siger den 18-årige gymnasieelev, der bor i Kerteminde.

Hun følger mest med i nyheder på TV2 og DR, men også internationale medier som The Guardian, BBC, New York Times.

Maia Westover er 18 år, bor i Kerteminde og går i 2.g på Mulernes Legatskole i Odense. Foto: Maia Westover

- Jeg har et ret stort behov for journalistik i min hverdag. Især lige nu med Ukraine-Rusland, hvor jeg gerne vil vide, hvordan situationen udvikler sig. Jeg er mest interesseret i, hvad der sker internationalt, men jeg kan også godt interessere mig for, hvilke politikere, der bliver valgt ind lokalt, fortæller Maia Westover, som primært finder sine nyheder via Facebook.

- Det er ret nemt at finde nyheder derinde. Der er så mange medier, der er til stede, at det er der, de fleste på min alder finder nyheder.

Annonce

Lokalt perspektiv på globalt tema

Amanda Spangtoft Poulsen bor i Tommerup Stationsby og har primært brugt tid på at læse nyheder fra sit lokalområde. Hun synes, det er spændende at læse om de mennesker, der bor der.

- Men jeg er også faldet over nogle af de der Avisen Danmark-artikler om Ukraine. De var meget fede at have adgang til. De havde et lidt andet perspektiv og var lidt mere dybdegående, i hvert fald nogle gange. Ellers har jeg rodet mest rundt i Assens-delen (af fyens.dk, red.).

Normalt læser Amanda Spangtoft Poulsen nyheder fra Politiken og dr.dk.

Amanda Spangtoft Poulsen er 30 år, bor i Tommerup Stationsby og arbejde som global page media specialist hos Universal Robots i Odense. Foto: Amanda Spangtoft Poulsen

- Jeg kigger også ret meget på bt.dk, bare for at få overskrifter og tendenser. Og så hører jeg ret mange nyheder i radioen. Jeg bruger p’erne; P3, P1, og P4.

- Lige nu synes jeg, i forhold til Ukrainesituationen, at det er enormt givende at dykke ned i, hvad man kan gøre lokalt, og hvad andre gør i nærområdet. Det er spændende at få en lokal vinkel på et globalt tema. For eksempel en artikel om et russisk fragtskib i Assens, siger Amanda Poulsen, som også godt kan lide, når journalister graver sig ned i en spændende serie eller et tema.

Det vil hun gerne have mere af i dit lokale medie.

- Det skal gøre mig klogere. Jeg er lidt træt af overfladiske nyheder, lyder det.

Sådan gjorde vi: Vi har givet fynboerne Peter Dalhoff, Maia Westover og Amanda Spangtoft Poulsen gratis adgang til betalt indhold på fyens.dk i en måned og bedt dem følge med i de lokale nyheder i det omfang, de har haft tid til, i mindst en uge. Derefter har vi interviewet dem om deres oplevelse.

Tre anbefalinger

Vi har spurgt de tre testpersoner, hvad de har læst eller hørt på fyens.dk, som de vil anbefale til andre. Se resultatet her:

Peter Dalhoff, Espe: 

Artiklen "Genkender du problemet? Der er især to ting galt med den nye skraldesortering". - Det er en blanding mellem ny viden og det bløde. Det handler om det nye skraldesystem i Faaborg-Midtfyn Kommune. Jeg vil gerne se, hvad andre folk har af erfaringer.

Læs den her: shorturl.at/fjtEZ

Maia Westover, Kerteminde: 

Podcasten "I byen Odense". Jeg har hørt to, og jeg vil anbefale dem begge til folk, der gerne vil have nogle updates på byen og hvilke kaffesteder, der er hyggelige. 

Find "I byen Odense" her: shorturl.at/rITU7

Amanda Spangtoft Poulsen, Tommerup Stationsby:

- Jeg vil ikke anbefale noget konkret efter så kort tid. Men jeg kan godt anbefale at dykke lidt ned i sit lokale medie og møde nogle af de mennesker, der bor i byen og nabobyen. Man får sat ansigt på personerne i sit lokalmiljø.

Læs mere her: Fyens.dk.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce