Annonce
Odense

Tre foreninger der gør en forskel - kun en vinder Ildsjæleprisen

Bydelssøstre fra Vollsmose er en af de tre finalister til Ildsjæleprisen. Billedet her er taget på valgdagen, da flere af søstrene var aktive for at få folk til at stemme til folketingsvalget. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Odense Kommunes Ildsjælepris uddeles ved den årlige frivillige-gallafest 27. september. Nu er de tre finalister fundet.

Odense Kommune uddeler Ildsjæleprisen til en frivillig social forening eller organisation, som har været med til at yde en særlig indsats for socialt udsatte og sårbare. Kandidatfeltet er nu kogt ned til tre finalister:

Annonce

1: Bydelssøstre fra Vollsmose

Bydelssøstre er kvinder, som gør en frivillig indsats i Vollsmose for at støtte andre kvinder, som ofte lever isoleret, og som det etablerede system har svært ved at nå.

Bydelssøstrenes vigtigste opgave er at lytte og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe hende videre. Organisationen, der tæller 22 frivillige kvinder af dansk og anden etnisk herkomst, har fokus på at styrke kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

2: Værket under Røde Kors

Værket hedder et initiativ under Røde Kors, der samler folk i grupper med 10 til 12 voksne, typisk mellem 30 og 60 år.

Gruppernes mødes med frivillige om at lave forskellige aktiviteter og øvelser med det formål at få folk til at tale sammen, udveksle erfaringer og give dem redskaber til at håndtere deres ensomhed. Idéen er på den måde at være med til at give deltagerne et nyt netværk.

3: Peer to Peer for psykisk sårbare

Peer to Peer Odense er oprettet af Stoppestedets frivilligkoordinator Camilla Hviid i samarbejde med frivillige, der selv har en psykisk sårbarhed, som de ønsker at bruge konstruktivt til at hjælpe og inspirere andre.

Som ung med psykisk sårbarhed kan man nemlig godt miste troen på, at livet kan blive meningsfuldt, men med inspiration fra en anden, der har været i en tilsvarende situation - en peer - kan man få mod og troen på at kunne bo i egen bolig, komme ud af ensomheden og få et arbejde eller en uddannelse.

Ildsjæleprisen

Hvert år fejrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde ved uddelingen af de fem Ildsjælepriser:

Ildsjæleprisen er hovedprisen og gives til en frivillig social forening eller organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.

Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.

Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og med virksomheder og kommune.

Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Frivillige sociale foreninger/organisationer kan vinde priserne Ildsjæleprisen, Kickstarteren, Den bæredygtige og Holdspilleren, mens Stjernen er en ærespris som uddeles til én person.

Kilde: Odense Kommune

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce