Annonce
Middelfart

Tre festlige forslag: Hvordan skal vi fejre et farvel til corona-krisen på Nordvestfyn?

I slutningen af april afholdt avisen i samarbejde med Brobygning Middelfart og Middelfart Sparekasse et digitalt læsermøde, hvor læserne kom med deres bud på, hvordan corona-krisens afslutning skal fejres på Nordvestfyn. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Brobygning Middelfart har i samarbejde med Middelfart Sparekasse udvalgt tre projekter, som man nu kan støtte økonomisk via sparekassens crowdfunding-platform. Fælles for de tre projekter er, at der er lagt op til fest, farver og fællesskab.

Nordvestfyn: Der er i den grad fest og farver på programmet blandt de tre projekter, man i den kommende tid kan hjælpe med at blive til virkelighed.

Middelfart Sparekasse har i samarbejde med Brobygning Middelfart den seneste tid indhentet gode ideer til, hvordan det skal fejres, når corona-krisen slipper sit tag i Nordvestfyn. Og af de mange ideer, er de to partner landet på tre, som alle har fest og fællesskab til fælles.

Sparekassen vil med en ny crowdfunding-platform stå for de tre borgerindsamlinger, og når indsamlingerne slutter, fordobler banken beløbet - op til en samlet udgift på 100.000 kroner.

- Vi har fået mange forskellige bud ind, men vi har valgt tre emner, der indikerer det, flest har ønsket sig. Mange har ønsket sig noget med byfest og fællesspisning på den ene eller anden måde, siger direktør i Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz.

Hun forklarer, at alle tre projekter samtidig har det til fælles, at der står et stærkt bagland bag.

- Hvis pengene kommer, så kan de løfte det. Det er ret vigtigt for, om tingene kan blive til noget. Det bliver ikke Brobygning Middelfart, der afholder arrangementet - det skal forankres lokalt, siger hun.

Man kan støtte et eller alle tre projekter på crowdfunding.midspar.dk.

1. En "gammeldags byfest" i Middelfart

En "gammeldags" byfest i Middelfart: Der er langt over 50 borgere, der har peget på en traditionel byfest i Middelfart med telte, boder, fællesspisning, musik, gøgl og løjer. Middelfart Handelsstandsforening er tovholder.

2. Fejring af færdiggørelsen af Ejby Bypark

Der var oprindeligt planlagt en fejring af den anden af tre etaper af Ejby Bypark 22. maj. Det fik corona-pandemien sat en stopper for, og derfor drømmer man i Ejby nu om en kæmpe byfest, der skal fejre færdiggørelsen af hele byparken til september.

Planen er, at fejringen skal løbe over flere dage og skydes i gang med Ejby Natløb. Fejringsdagene skal derudover byde på både fællessang, fodboldturnering, bagagerumsmarked og byfest om aftenen.

3. Fest på Fjelsted Speedway Bane

Der drømmes om en kæmpe fest med levende musik på Fjelsted Speedway Bane. Musikken spiller i midten, og pladsen rundt om banen skal de lokale bruge til at sælge deres fødevarer og andre produkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce