Annonce
Fyn

Tre færdselsuheld på Fynske Motorvej: Der vanker bøder til de bilister, der har filmet uheldene

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
Tre færdselsuheld prægede torsdag eftermiddag Fynske Motorvej.

Der var i løbet af få timer hele tre færdselsuheld på E20 Fynske Motorvej.

Fyns Politi modtog første anmeldelse klokken 14, hvor et typisk harmonikasammenstød skete ved Aarup i Middelfart kommune. Ulykken skete i vestlig retning, og der skete kun materiel skade.

En halv time senere, klokken 14.34, var den gal igen, da der skete et solouheld ved Vissenbjerg i østgående retning. En bil ramte autoværnet og kørte efterfølgende i nødsporet, hvilket gav trafikale problemer.

- Der blev efterfølgende sendt to ambulancer, men hvad der efterfølgende er sket, er jeg ikke klar over på nuværende tidspunkt, oplyser vagtchef ved Fyns Politi, Ehm Christensen.

Klokken 15.20 modtog politiet endnu en anmeldelse om et uheld. Det skete i vestgående kørselsretning ved Vissenbjerg.

- Der var tæt trafik, så formegentlig har der været tale om et harmonikasammenstød, vurderer vagtchefen.

Annonce

Bøderne venter

Og ikke nok med uheldene. En hel del bilister kan i den kommende tid se frem til et klip i kørekortet og en bøde.

I forbindelse med Fyns Politis udrykning valgte indsatslederen nemlig at tænde GoPro-kameraerne, der blandt andet sidder i forruden på indsatslederbilen.

- Han har således filmet de modkørende og deres nummerplade. Og det har vi gjort, fordi vi simpelthen er så trætte af, at folk sidder med deres mobiltelefon og filmer uheldene, forklarer Ehm Christensen.

Det er ikke alene træls - det er også ulovligt. Derfor håber Fyns Politi nu på, at de kan sigte de bilister, der koncentrerede sig for meget om deres mobiltelefon og for lidt om at køre bil.

At bruge sin mobiltelefon under kørsel er en forseelse, der udover en bøde på 1500 kroner koster et klip i kørekortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce