Annonce
Odense

Tre eksempler på studerende, der starter egen virksomhed

Videnbyen i SDU er hjemsted for blandt andet flere såkaldte start up-virksomheder. Vi har talt med tre af dem. Foto: Birgitte Carol Heiberg
SDU Cortex Park hjælper unge studerende, der ønsker at prøve sig af som iværksætter. Her er tre af dem, vi talte med, da Stiftstidende besøgte Videnbyen mandag:

Brødtekst

Bennedikte Stigkær Bendtsen (th) har lavet virksomheden Sundhedskursen sammen med Signe Valentin Kej for at øge trivslen hos unge mellem 15 og 25 og forebygge stress. Her sidder hun sammen med kandidatstuderende Kristine Hell, der er i praktik i firmaet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

1: Sundhedskursen

Virksomheden Sundhedskursen har som formål at øge trivslen hos unge mellem 15 og 25 og forebygge stress.

Især mange unge kvinder kæmper med et højt stressniveau og bukker under for pres og egne forventninger, og Sundhedskursen kan hjælpe med forløb, hvor man på egen krop mærker, hvor stor effekten kan være af mentaltræning, naturoplevelser, åndedrætsøvelser og yoga.

Virksomheden er en del af det såkaldte accelerator-miljø, som er tilbuddet til dem, der er længst i processen og godt på vej.

- Vi bruger stedet her til bedre at forstå, hvad det kræver at drive en virksomhed og får gode råd om markedsføring, salg, og hvordan vi udvikler forretningen. Og så skal vi ind imellem huskes på, at vi også skal sælge og ikke bare gå op i, at vores produkt skal være så godt som muligt, fortæller Benedikte Stigkær Bendtsen, som har lavet Sundhedskursen sammen med Signe Valentin Kej.

Det var ønsket om at gøre en forskel for andre, der fik de to til at tage skridtet – og her i huset får de en uvurderlig sparring fra andre faggrupper. Som kandidatstuderende Kristine Hell, der er i praktik i firmaet, forklarer:

- Her har man adgang til masser af kompetencer. Det ville man aldrig opleve, hvis man bare sad for sig selv.

Benedikte Stigkær Bendtsen læser en kandidat i Idræt og Sundhed, Signe Valentin Kej er fysioterapeut og yogalærer.

Annonce

2: Intercare

Julian Barkers virksomhed skal gøre det lettere for folk at finde behandling på et privathospital eller privat klinik i Skandinavien og – med tiden – resten af verden. Det kan fx være patienter, der ønsker at gøre brug af det udvidede, frie sygehusvalg.

- Men det er enormt svært i dag, for der findes ikke et sted, hvor man kan få et retvisende og sammenligneligt overblik over, hvad der er af behandlingstilbud, forklarer han.

Intercare bliver en platform, som man kender det fra fx hotels.com eller airbnb.com. Når den lanceres engang i 2020, vil man kunne se billeder af stederne, læse mere om faciliteter og behandlinger, se hvilke sprog man kan blive betjent på og læse andre brugeres anmeldelser. Man kan sende mails til klinikkerne via siden - uden indblanding eller kommission.

Stederne får data på, hvor patienterne kommer fra, hvad de efterspørger og kan se, hvor mange, der har vist interesse for dem. I første omgang bliver servicen gratis for alle, men meningen er, at privathospitalerne med tiden skal betale et mindre abonnementsgebyr for at være med.

Julian Barker læser international business på SDU.

Julian Barker har lavet platformen Intercare, der skal lanceres i løbet af 2020. Her kan folk kan få et sammenligneligt overblik over, hvad der er af behandlingstilbud på privathospitaler og klinikker, som så til gengæld kan få data på deres potentielle kunder. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

3: Urban Run

Urban Run tilbyder udendørs træning til kvinder, som populært sagt ikke bryder sig om fitnesscentre eller at løbe fem km i en løbeklub. Alle kan være med, men tilbuddet rammer især kvinder i alderen 40 til 65 år.

- Vi tilbyder træning på alle niveauer, og man har selv mulighed for at vælge intensitet og tempo. Vi hjælper hvert enkelt til at få det ud af træningen, hun ønsker, men har også fokus på det sociale. Fx slutter alle på samme tid, og ingen bliver defineret som at være den bageste, siger Stephanie Møller Sørensen.

Hun bruger stedet her sammen med sin makker Kristoffer Sasse Kjul til at sparre med andre iværksættere, men også til at skabe klarhed og få gode råd om, hvordan de kan udvikle virksomheden, som nu står over for at skulle udvide fra Odense til Ribe og flere andre fynske byer.

Stephanie Møller Sørensen og Kristoffer Sasse Kjul læser begge en kandidat i Idræt og Sundhed.

Stephanie Møller Sørensen og Kristoffer Sasse Kjul har lavet virksomheden Urban Run, der tilbyder udendørs træning til kvinder, som populært sagt ikke bryder sig om fitnesscentre eller at løbe fem km i en løbeklub. Alle kan være med, men tilbuddet rammer især kvinder i alderen 40 til 65 år. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Annonce