Annonce
Nyborg

Tre corona-testvogne til Nyborg

Klokken cirka 14.15 stod små 30 mennesker i kø bag rådhuset i Nyborg, hvor det ene af i alt tre testcentre skal stå. Foto: Michael Bager
Det bliver nu meget nemmere for folk i Nyborg at blive testet for corona. Tre mobile test-vogne kommer til byen tirsdag eftermiddag.
Annonce

Nyborg: Nyborg Kommune handler hurtigt, efter den er kommet med i selskabet af danske kommuner, der er særlig hårdt ramt af corona-virus.

Tirsdag formiddag mødtes kommunens corona-krisestab på rådhuset. Her blev man enige om at få test-vognene til byen, så borgerne hurtigt kan blive klar over, om de er ramt af corona-virus.

Vognene skulle være klar på havne-pladsen nær Lauses Grill og bag rådhuset ved Nørrevoldgade omkring klokken 14, og de vil have åbent frem til klokken 19. Det sker i samarbejde med Region Syddanmark.


Vi vil også i samarbejde med politiet have ekstra fokus på de steder - hotspots - hvor der er mange mennesker.

Kenneth Muhs (V)


Desuden sætter kommunen flere kræfter ind på at oplyse folk om corona-smitten og gøre opmærksomme på de mange regler, der jo stadig gælder for at holde corona'en i skak.

- Vi opretter en hotline, hvor borgerne kan ringe ind og få besvaret spørgsmål om den verdensomspændende pandemi, og hvad den enkelte kan gøre for at beskytte sig.

- Vi vil også i samarbejde med politiet have ekstra fokus på de steder - hotspots - hvor der er mange mennesker. Det kunne for eksempel for tiden være ved strandene, siger borgmester Kenneth Muhs (V), der sidder for bordenden i kommunens corona-krisestab.

I Østjylland har kommuner med mange corona-tilfælde indført krav om brug af mundbind blandt andet i busser og tog, men sådan bliver det ikke i Nyborg.

- Dog er der krav om mundbind, når kommunen står for transport i minibusser for eksempel til aktivcentrene for de ældre, siger Kenneth Muhs.

Kommunen vil desuden sikre ekstra kontakt til kommunens handlende for at holde fokus på sikkerhedsreglerne for corona-smitte.

Borgmesteren kan ikke sige noget om, hvor i kommunen de ti aktuelle tilfælde af corona-smitte befinder sig, eller om det er bestemte grupper, der er ramt. Han slår dog fast, at der ikke er tale om udbrud på nogle af de kommunale institutioner.

Nyborg kom i søgelyset mandag, da de nyeste tal viste 10 nye corona-smittede gennem en uge.  Det giver den østfynske kommune en sygdomsincidens på 31,3 - det vil sige 31,3 smittede per 100.000 indbyggere. Det er langt mindre end landets hårdest ramte by, Aarhus, der har næsten 100 smittede per 100.000 indbyggere, men samtidig langt over for eksempel Odense, hvor der på det seneste blot er registreret 6,3 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce