Annonce
Nyborg

Tre børnehaver i Nyborg har forurenet jord

Annonce

Børnehaverne Mariahøjen, Tårnborg og Østerøvejen har forurenet jord på deres legepladser. Det viser den undersøgelse af alle Nyborg Kommunes børnehavelegepladser, som amtet netop har afsluttet.

Børnehaven Mariahøjen er hårdest ramt og har jord, der ligger i kategorien "forurenet". De to andre institutioners jord er "lettere forurenet."

Det drejer sig om forurening med tjære, der kan være kræftfremkaldende på samme måde som passiv rygning. Grænseværdierne for tjæreforurening er dog langt mindre og det diskuteres stadig, om værdierne er sat for lavt.

Derfor bliver det også kun Mariahøjen, der får renset jorden på legepladsen. Forureningen på de to andre institutioner er så lille, at det ikke er nødvendigt at rense.

På Mariahøjen vil gravemaskiner gøre deres indtog i november måned og i løbet af to-tre uger vil legepladsen formentlig ligne sig selv igen.

På institutionerne Tårnhøjen og Østerøvejens Børnehave er institutionerne klar med de enkelte forholdsregler, der skal træffes, når jorden er lettere forurenet. Personalet sørger, som i øvrigt altid, for at børnene vasker hænder hyppigt og de gravområder, der er på legepladserne bliver brugt til noget andet end graveri, indtil de bliver renset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce