Annonce
Nyborg

Tre børnehaver i Nyborg har forurenet jord

Børnehaverne Mariahøjen, Tårnborg og Østerøvejen har forurenet jord på deres legepladser. Det viser den undersøgelse af alle Nyborg Kommunes børnehavelegepladser, som amtet netop har afsluttet.

Børnehaven Mariahøjen er hårdest ramt og har jord, der ligger i kategorien "forurenet". De to andre institutioners jord er "lettere forurenet."

Det drejer sig om forurening med tjære, der kan være kræftfremkaldende på samme måde som passiv rygning. Grænseværdierne for tjæreforurening er dog langt mindre og det diskuteres stadig, om værdierne er sat for lavt.

Derfor bliver det også kun Mariahøjen, der får renset jorden på legepladsen. Forureningen på de to andre institutioner er så lille, at det ikke er nødvendigt at rense.

På Mariahøjen vil gravemaskiner gøre deres indtog i november måned og i løbet af to-tre uger vil legepladsen formentlig ligne sig selv igen.

På institutionerne Tårnhøjen og Østerøvejens Børnehave er institutionerne klar med de enkelte forholdsregler, der skal træffes, når jorden er lettere forurenet. Personalet sørger, som i øvrigt altid, for at børnene vasker hænder hyppigt og de gravområder, der er på legepladserne bliver brugt til noget andet end graveri, indtil de bliver renset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce