Annonce
Nordfyn

Tre års fængsel er for lidt: Lovforslag på vej om højere straf til vanvidsbilister

Regeringen er på vej med et lovforslag, der skal hæve straffen for bilister som den 26-årige mand, der var skyld i tre menneskers død på Odensevej uden for Bogense den 28. juni. Arkivfoto: Martin Ytting Rask
Regeringen vil gerne hæve normalstraffen til vanvidsbilister, der dræber i trafikken, fra tre til fire et halvt-fem år.
Annonce

Bogense: I løbet af de kommende måneder kommer Folketinget til at behandle et lovforslag, der lægger op til, at vanvidsbilister, der er skyld i trafikdrab, skal straffes hårdere end de tre års fængsel, der er den normale straf i dag.

En lov, der kunne have haft betydning, da en 26-årig bilist i begyndelsen af oktober blev idømt tre års fængsel for det tredobbelte trafikdrab uden for Bogense. Bilisten fik desuden frakendt kørekortet i 10 år.

- Vi ændrer ikke på strafferammen på otte år. Men i dag ligger normalstraffen (den typiske dom i sager, der kan sammenlignes med Bogense-ulykken, red.) på tre år, og den vil vi gerne øge til fire et halvt til fem år, siger retsordfører for Socialdemokratiet Jeppe Bruus.

- Mener du, at sådan en lov havde givet højere straf til bilisten, der var skyld i det tredobbelte trafikdrab på Nordfyn?

- Det kan jeg jo ikke sige 100 procent. Men ja, det er sigtet, at den type af sager skal straffes hårdere.

- Jeg kommenterer aldrig på den enkelte dom, men jeg synes, at strafniveauet er for lavt i sådan en sag. Jeg synes, det er en meget, meget grov og rystende sag, siger retsordføreren.

Annonce

Bilen konfiskeres

Jeppe Bruus kan ikke sige, hvornår lovforslaget bliver fremlagt, men siger, at det er "oppe over" og en del af andre initiativer imod vanvidskørsel.

- Bliver lovforslaget fremlagt i efteråret?

- Ja, det vil jeg tro, siger Jeppe Bruus, der forventer bred opbakning i Folketinget til lovforslaget.

Af andre initiativer mod vanvidsbilister, for eksempel spritbilister, der begår uagtsomt manddrab, er, at bilen omgående skal konfiskeres, og at pengene fra et salg af bilen ryger i statskassen.

- Det er jo også for, at folk skal tænke sig om to gange, før de synes, det er spændende at se, hvor hurtigt de kan køre, forklarer Jeppe Bruus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce