Annonce
Danmark

Treårige Jamie er i corona-isolation med farmor: Alenefaren Dennis har været adskilt fra sin søn siden marts

Far og søn har ikke mødtes siden marts. Nu håber Dennis Mosgaard, at han snart kan blive genforenet med treårige Jamie. Fotos: Johan Gadegaard
Dennis Mosgaard har sin søn på fuld tid. Far og søn bor til daglig hos farmor, men fordi hun lider af en kronisk lungesygdom, og Dennis Mosgaard kører rundt med sit arbejde, er han under coronatiden flyttet midlertidigt og mødes ikke med sin treårige dreng.

SPJALD: - Hej, Jamie!

31-årige Dennis Mosgaard har lige sat videoopkaldet i gang, og nu er hans treårige søn Jamie klar i den anden ende. Far Dennis Mosgaard forklarer, at han har besøg af en fotograf fra avisen, og så begynder Jamie ellers at tale om det filter, han plejer at lægge ind over deres videoopkald. Jamie er nemlig ret vild med den funktion, der kan få ham til at ligne en pizza.

- Vil du være en pizza? Så skal du lige ringe op til far på den anden, siger Dennis Mosgaard.

Far har ringet op over FaceTime, og der er intet pizza-filter. Men hvis de taler via Facebook-Messengers videofunktion, kan Jamie trylle sig selv om til at ligne en pizza. Så det prøver de.

- Ja, du skal være pizza. Skal far være en pizza også? Nej? Nå, nu slukkede du for kameraet, Jamie. Skal du være pizza en anden dag så? Snakker faren videre.

Sådan snakker far og søn kort et par minutter, inden de takker af for aftenens videosamtale.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke havde været perioder, hvor jeg tænkte, at nu siger jeg sgu op og tager hjem!

Dennis Mosgaard, 31 år, Spjald

Mødes gennem telefonen

Telefonsamtaler med videobillede er den eneste kontakt, 31-årige Dennis Mosgaard har med sønnen her i coronatiden. Sådan har det været siden marts.

Normalt har Dennis Mosgaard sin søn på fuld tid. De bor hos Dennis Mosgaards mor, Lene Nielsen, i Spjald. Men under coronaen er det kun farmor og Jamie, som bor sammen. Farmor er særligt udsat i denne tid, fordi hun har den kroniske lungesygdom bronkiektasi, der er arvæv eller udposninger på lungerne.

På sit arbejde kører Dennis Mosgaard rundt i Midt- og Vestjylland fra Bjerregård til Brande for at hjælpe med at koble kunder på fibernet. Fordi han altså er i kontakt med mange mennesker, og hans mor er i risikogruppen, besluttede han sig for, at han ikke kunne bo hos sin mor her under coronaperioden. Derfor har han været adskilt fra sin søn i mere end halvanden måned.

- Det er i hvert fald for lang tid, siger Dennis Mosgaard.

Annonce

Fra alenefar til adskilt

Siden Jamie var spæd, har Dennis Mosgaard haft drengen på fuld tid og har boet hos Jamies farmor. Men nu er tjansen som alenefar med hjælp fra bedstemor byttet ud med en helt anden hverdag. Nu er telefonen blevet en livline.

Dennis Mosgaard ringer til sin søn minimum hver morgen og aften. Og så har sønnen også fundet ud af at stable ting og sager hjemme hos farmor, så han kan kravle hen til hendes telefon eller iPad og ringe op. For Jamie er lidt en af en krudtugle, og det kan blive til mange korte samtaler i løbet af dagen. På den måde holder Dennis Mosgaard en fin tilknytning til sit barn. Derfor prioriterer han også at tale i telefon med sin søn.

- Det er selvfølgelig meget vigtigt. Det kan også godt være lidt hårdt. I starten spurgte han meget ”far kommer hjem?” ”Far kommer hjem en anden dag”. Det er jo lidt hårdt lige den del. Men der er også den glæde, at jeg kan se, at han er glad for at snakke med mig og er interesseret. Nogle gange er han så mere interesseret i at lave sig om til en pizza. Det går han lige så meget op i, siger Dennis Mosgaard med et smil.

Når han arbejder bag i firmabilen, kan Dennis Mosgaard stille telefonen op, så han kan have en videosamtale med sin søn imens. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Opgav af flytte Jamie med

Da corona lukkede store dele af Danmark, forsøgte Dennis Mosgaard at få hverdagen til at fungere sammen med Jamie. Han flyttede ud til sin søster i Hvide Sande og tog sønnen med. Men det var en brat ændring for den treårige ikke at skulle være i sit hjem hos farmor og far længere. Allerede på køreturen væk blev drengen stille og lod til at gruble, syntes hans far.

Om natten vågnede Jamie og græd en smule, og efter han var vågnet, begyndte han at sige, at han gerne ville hjem at spise mad. Samtidig med den midlertidige flytning havde Dennis Mosgaard to lange arbejdsdage, lige da de var rykket hen til søsteren. Og når sønnen så ringede for at snakke med far, der var på arbejde, lød det igen ”far, hjem.” Da fulgte faren sin mavefornemmelse og blev enig med farmor om, at Jamie skulle hjem til hende og den mere vante ramme i Spjald.

- Jeg kunne godt se, at det andet ikke gik, siger Dennis Mosgaard.

Jamie snakker med sin far over video flere gange om dagen. Nogle gange ringer den treårige selv op til far. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Gemmeleg og en hånd i håret

Med et smil på læben fortæller han, at han ikke ved, om han er lidt af en curlingfar. Men siden han overtog hovedansvaret for Jamie, har han ikke været væk fra ham i et døgn ad gangen. Det har coronaen ændret for alvor.

- Jeg har lært at savne ham, siger Dennis Mosgaard.

Han savner den almindelige hverdag. At holde døren på klem, når han ryger en smøg, så han stadig kan høre sønnen inde i huset. Han sover med sin søn og savner fornemmelsen af hans hånd i håret og at kunne putte dynen om ham. Han savner at synge ”hjulene på bussen” om aftenen for sin bilglade søn, der kan kende både fars, farfars og fasters bil på lang afstand. Han savner gemmeleg, og at far og søn hånd i hånd kan trisse rundt for at lege med skumpistoler.

Nogle gange er savnet så stort, at han har overvejet, om han bare burde tage hjem til Jamie.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke havde været perioder, hvor jeg tænkte, ”at nu siger jeg sgu op og tager hjem!” siger Dennis Mosgaard.

Dennis Mosgaard er glad for, at han flere gange om dagen kan have videoopkald med sin søn. På den måde holder de en god kontakt, selvom hverdagen er meget anderledes, end den plejer. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Vil flytte i hus med sønnen

I de situationer rammer tankerne om, hvad der venter bagefter, også. For Dennis Mosgaard synes, at det ville være at smække med døren over for sin arbejdsgiver, hvis han sagde op på den måde. Det har han ikke lyst til.

Lige nu kigger han desuden på hus i området omkring Videbæk og Spjald. Da Dagbladet talte med ham, havde han lige været i Videbæk for at se på hus. For på et eller andet tidspunkt skal han og sønnen have deres eget, men det må også meget gerne være tæt på farfar i Grønbjerg og farmor i Spjald.

- Det er rart nok, at de er tæt på, for når man står alene med det, er der lige behov for lidt hjælp, siger Dennis Mosgaard.

Så hvis han sagde op nu, ville han blive arbejdsløs midt i sin boligjagt. Han ved reelt heller ikke, om han bare finder et nyt arbejde med det samme, når coronaen aftager, og han derfor igen vil kunne arbejde, uden det skaber risiko for, at farmor rammes. Hvis ikke han finder job, rykker planerne om hus længere væk. Så at tage hjem til Jamie vil løse savnet nu og her, men skabe andre problemer senere hen.

Dennis Mosgaard savner sin søn og hverdagen. Nu er han på boligjagt og håber at kunne flytte sammen med sin søn inden for en overskuelig tidshorisont. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Fødselsdag på afstand

Derfor bliver Dennis Mosgaard nødt til at affinde sig med afsavnet. Det er bedst sådan, selvom det ikke er nemt, synes han. Han håber på, at han ikke skal undvære sin søn alt for lang tid endnu.

- Jeg føler næsten, at jeg er i mål nu. Det håber jeg da, siger faren.

Når han har fundet en lejlighed eller et hus, regner han med, at Jamie kan sluses ind i den nye hverdag, så han ikke behøver at rejse fra farmor fra den ene dag til den anden.

Inden en ny adresse er på plads, regner far også med at se sin søn. Senere i maj fylder Dennis Mosgaard 32 år. Hvis vejret er til det, vil han gerne møde sin søn på afstand i farmors have.

- Jeg har en masse overvejelser. Jeg kunne også godt tage hjem til ham i haven lige nu. Men det duer jo heller ikke, at han vil give mig et kram, og jeg så skal afvise min søn. Det vil være værre. Så vil jeg hellere gøre det, jeg gør nu, siger Dennis Mosgaard.

Jamie er vild med biler og kan kende både fars, farfars og fasters vogn på lang afstand. Foto: Johan Gadegaard
Treårige Jamie bor til daglig sammen med far hos sin farmor. Men fordi farmor har en kronisk lungesygdom, og far arbejder som kørende teknikker, har familien besluttet, at det er for risikabelt, at far kommer hjem til farmor efter arbejde. Derfor er Dennis Mosgaard flyttet midlertidigt, og far og søn har ikke mødt hinanden siden marts. Foto: Johan Gadegaard
Jamie bor almindeligvis sammen med både far og farmor, men her i coronatiden er hans kontakt med far udelukkende over videoopkald. Foto: Johan Gadegaard

Radio4 har på baggrund af Dagbladet Ringkøbing-Skjerns artikel talt med Dennis Mosgaard om at undvære sin søn.

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport

Livsnødvendig sejr til HC Odense: - Det er fedt at vinde, og det vil vi gerne prøve igen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse

Annonce