Annonce
Fyn

Travlt med vatpindene i i Syddanmark: Carelink har i snit lavet 32.000 kviktest dagligt i april

Carelink har i april testet omkring 32.000 dagligt i Region Syddanmark. Ifølge den nye udbudsaftale skal firmaet kunne øge kapaciteten til op til 58.500 kviktest. Det har man dog kunnet siden påske, fortæller koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen. Foto: Michael Bager
Med den gradvise genåbning og krav om coronapas er der travlt hos Carelink, der poder næser og kviktester borgerne for Region Syddanmark. Flest kviktest var der anden påskedag med flere end 55.000, og med den nye aftale skal Carelink kunne teste helt op til 58.500 dagligt.

Syddanskerne har flokkedes ved teststederne i april for at blive testet for covid-19. I gennemsnit er der foretaget over 32.000 kviktest dagligt, mens antallet af PCR-test har ligget på omkring 40.000 hver dag. Det viser tal, som Region Syddanmark har udtrukket for Fyens Stiftstidende.

Flest af de hurtige antigentest blev der lavet anden påskedag, hvor der 55.545 gange blev ført en vatpind op i næsebor hos Carelinks testfaciliteter i Syddanmark. For PCR-test var tallet samme dag 42.454 - det dækker over både Testcenter Danmark og sundhedsvæsnets PCR-test.


Annonce

Vi har tidligere haft popup-teststeder, som vekslede sted fra dag til dag, men det var svært for både borgere, kommuner og Carelink at finde ud af

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark


Carelink har netop genvundet udbuddet for de hurtige antigentest i Syddanmark og skal fortsætte opgaven indtil 10. august. Aftalen er, at firmaet skal kunne lave 58.500 kviktest om dagen i Syddanmark.

- Det er den kapacitet, som Carelink skal kunne tilbyde os. Den størrelsesorden har de også haft mulighed for at gå op til fra påsken og frem, forklarer Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark.

Der åbnes mere nu, og brugen af coronapasset bliver formentlig mere og mere udbredt. Forventer I et yderligere pres på teststederne?

- Jo mere, samfundet åbner op, jo flere vil formentlig ønske at blive testet. Og jeg siger formentlig, for vi kan også mærke, at den voldsomme søgning, vi oplevede anden påskedag, ikke er der mere. Vi laver stadig mange test, men ikke i det niveau, hvor vi havde næsten 100.000 test i Region Syddanmark (kviktest og PCR, red.), siger koncerndirektøren.

Han oplyser, at man nu ligger på omkring 35.000 kviktest og 38.000 PCR-test dagligt i Syddanmark.

Et fintmasket net

Den større testkapacitet skal findes ved at udvide åbningstiderne og øge antallet af medarbejdere til at pode. Der kan også komme nye teststeder, hvis det bliver nødvendigt, men det er ikke strategien, fortæller Kurt Espersen.

- Vi har i forvejen et fintmasket net af teststeder i regionen, så det er ikke dét, der står først på listen. Vi har tidligere haft popup-teststeder, som vekslede sted fra dag til dag, men det var svært for både borgere, kommuner og Carelink at finde ud af, så det er vi gået væk fra.

Mens Carelink vandt udbuddet i forhold til Syddanmark, blev det i hovedstaden Copenhagen Medical, mens Falck står for podningen af næser i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland.

Bliver den fulde kapacitet på en halv million kviktest om dagen på landsplan udnyttet, vil aftalen kunne indbringe virksomhederne flere milliarder kroner samlet set.

Kviktest i Region Syddanmark

Torsdag den 1. april: 23.782

Fredag den 2. april: 23.587

Lørdag den 3. april: 17.115

Søndag den 4. april: 22.414

Mandag den 5. april: 55.545

Tirsdag den 6. april: 41.931

Onsdag den 7. april: 38.198

Torsdag den 8. april: 36.812

Fredag den 9. april: 32.950

Lørdag den 10. april: 18.825

Søndag den 11. april: 33.937

Mandag den 12. april: 41.673

Tirsdag den 13. april: 35.226

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce