Annonce
Fyn

Travl weekend forude: Hoteller er fyldt til randen under Tinderbox

Flere af byens hoteller melder udsolgt under Tinderbox-weekenden. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
De odenseanske hoteller og campingpladser i nærheden af Tusindårsskoven får en travl weekend under Tinderbox. Flere af hotellerne har været fuldt booket flere uger op til festivalen.

En rundringning, som avisen har foretaget, viser, at flere af Odenses hoteller og campingpladser kan melde om alt udsolgt lige knap en uge før musikfestivalen Tinderbox begynder.

Scandic Odense er et af de hoteller, som ligger tættest på festivalpladsen. Her kan festivalgæsterne nøjes med en rask gåtur på lige knap tre kilometer fra hotellet til Tusindårsskoven.

Her har direktør, Tom Filstrup, kunnet melde alt udsolgt i så lang tid, at der nu er blevet oprettet en venteliste til dem, der endnu ikke har været heldige at finde en overnatningsmulighed under festivalen.

- Jeg vil tro, at der står mellem 10 og 15 personer på venteliste til alle tre dage lige nu, så der er helt fyldt op ved os, siger han og fortsætter:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Tinderbox, og derfor har vi også rigtig mange gengangere, der booker hos os. Jeg har indtryk af, at det både er firmaer, gamle gymnasiekammerater og flere af arrangørerne bag festivalen, som overnatter her på hotellet.

Derudover lægger direktøren vægt på, at der har været rigtig mange, der har booket et værelse i god tid, men at der også er flere af de overnattende gæster, der har ventet med at bestille et værelse, indtil de større musikere er blevet afsløret.

Annonce

Fuldt booket

Det er dog ikke kun på Scandic Odense, at man har oplevet stor efterspørgsel på hotelværelser under Tinderbox. På Danhostel Kragsbjerggaard fortæller ejer, Steen Kusch, at alle værelser er fyldt op. Der har været enkelte afbestillinger, men ifølge ejeren er der ikke gået mange timer, før de ledige værelser var optaget igen.

Også hos Cabinn, der ligger ved Odense Banegård, er stort set alle værelser fyldt op.

- Vi har rigtig mange gæster, der overnatter her under Tinderbox. Og de booker lang tid i forvejen - på nuværende tidspunkt har vi 12 ledige værelser ud af 201 værelser, så jeg er ikke i tvivl om, at de sidste også bliver fyldt inden torsdag, fortæller Jeanette Højgaard, receptionist på Cabinn.

Enkelte ledige værelser

Hos Hotel Odeon, der åbnede i efteråret, har der især været stor rift om værelserne torsdag og fredag, hvor alt er optaget. Lørdag er 50 ud af de 234 værelser stadig ledige, men ifølge receptionist, Christina Jessie Rasmussen, er der fortsat stor efterspørgsel på værelserne.

- Vi har mange, der ringer hver dag for at høre, om vi har ledige værelser. Jeg har indtryk af, at folk har booket i takt med, at kunstnerne er blevet afsløret, så der har været mange henvendelser på det seneste.

Også Milling-hotellerne i Odense har oplevet, at flere festivalgæster mangler hotelværelser i byen. Ifølge ejer, Jan Milling, har hotellerne ikke været overrendt med bookinger. Han regner dog med, at de fleste af værelserne på de odenseanske Milling-hoteller er booket, inden festivalen starter torsdag.

Campingpladserne har også travlt

Det er ikke kun hotellerne, der er eftertragtede, når der skal findes overnatningsmuligheder. Både DCU Odense City Camping og Blommenslyst Camping, der ligger i nærheden af festivalpladsen, har fået mange henvendelser de seneste uger.

På Blommenslyst Camping er alle 60 pladser optaget i den kommende weekend, men ifølge ejer af pladsen, Angelika Hecker, er det ikke udelukkende festivalgæster, men også mange turister der overnatter på pladsen.

Hvis man endnu ikke har fundet ud af, hvor man skal overnatte, er der stadig mulighed for at få en plads på DCU Odense City Camping.

- Det har taget lidt længere tid at få booket pladserne i år, end det plejer til Tinderbox, men der kommer stadig nye bookinger hver dag, så der skal nok blive fyldt godt op, fortæller lejrchef, Tina Engberg.

Både campingpladser og flere af hotellerne fortæller også, at der allerede nu er fuldt booket den sidste weekend i juli, hvor Ed Sheeran spiller i Tusindårsskoven.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få tal på, hvor mange festivalgæster der overnatter i Odense Kommune gennem Airbnb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce