Annonce
Sport

Travl uge: Svendborg Rabbits i dilemma før pokalfinale

Svendborg Rabbits' topscorer, Jeremiah Ingram, med den tidligere Svendborg-spiller Marinus Mouboe fra Randers CImbria i baggrunden i pokalkvartfinalen 7. januar, hvor Rabbits vandt 82-70. Foto: Katrine Becher Damkjær

De kommende tre dage byder på to hårde ligakampe mod rivalerne i kampen om tredjepladsen i Basketligaen, men Svendborg Rabbits har også fokus på næste lørdags pokalfinale.

Basketball: Der venter nogle travle dage for Svendborg Rabbits, der har ligakampe mod A-ligaholdene Randers ude torsdag og Næstved hjemme lørdag. Ugen efter venter pokalfinalen mod Horsens IC lørdag 2. februar.

- Vi er lidt kede af programmet lige nu, men sådan er det. Vi vil gøre det bedste, vi kan for at vinde, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Netop Randers og Næstved er de to hold, som Svendborg Rabbits kæmper med om tredjepladsen i Basketligaen. De to tophold Bakken Bears og Horsens IC har reelt sat sig på de to første pladser i grundspillet med henholdsvis 30 og 26 point. Herefter følger Næstved med 22 point for 18 kampe, Svendborg med 20 point for 15 kampe og Randers med 18 point for 16 kampe.

Svendborg Rabbits kan altså med en sejr ude over Randers torsdag aften spille sig op på tredjepladsen, da Rabbits er bedst i det indbyrdes regnskab med Næstved.

Udfordringen for Rabbits er at få de tre skadede landsholdsprofiler, Sebastian Åris, Peter Møller og Jacob Enevold, klar. Ingen af de tre var med i søndagens pokalsemifinalesejr over Næstved, og det er i skrivende stund uvist, om de bliver klar til kamp i Randers torsdag aften.

Annonce

Stærkere basketliga

Nummer tre får nummer et fra B-ligaen i kvartfinalen, mens A-ligaens nummer fire og fem mødes i kvartfinalen. Det giver altså en vanskeligere kvartfinale kun at blive nummer fire eller fem.

- Vi vil gerne slutte på tredjepladsen, siger Troels Mortensen, der mener, at Basketligaen har mere kvalitet i dag end for en halv snes år siden, hvor Rabbits var fast finaledeltager.

Fra 2007 til 2013 var Svendborg Rabbits syv år i træk i DM-finaler mod Bakken Bears, og Rabbits var også i fem pokalfinaler fra 2008 til 2014 - fire af dem mod Bakken Bears.

- Ligaen er blevet stærkere siden dengang, hvor titlerne var et parløb mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Nu er der fem hold, der kan vinde medaljer, siger Troels Mortensen.

Den påstand underbygges af, at Randers Cimbria på femtepladsen er det eneste hold i denne sæson, der har slået Bakken Bears i Basketligaen. Til gengæld har Rabbits vundet 96-76 ude over Randers i sæsonens første opgør 14. november, og desuden vandt Rabbits også pokalkvartfinalen 82-70 hjemme over Randers 7. januar.

Torsdagens kamp i Arena Randers begynder klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce