Annonce
Sport

Travl uge: Svendborg Rabbits i dilemma før pokalfinale

Svendborg Rabbits' topscorer, Jeremiah Ingram, med den tidligere Svendborg-spiller Marinus Mouboe fra Randers CImbria i baggrunden i pokalkvartfinalen 7. januar, hvor Rabbits vandt 82-70. Foto: Katrine Becher Damkjær

De kommende tre dage byder på to hårde ligakampe mod rivalerne i kampen om tredjepladsen i Basketligaen, men Svendborg Rabbits har også fokus på næste lørdags pokalfinale.

Annonce

Basketball: Der venter nogle travle dage for Svendborg Rabbits, der har ligakampe mod A-ligaholdene Randers ude torsdag og Næstved hjemme lørdag. Ugen efter venter pokalfinalen mod Horsens IC lørdag 2. februar.

- Vi er lidt kede af programmet lige nu, men sådan er det. Vi vil gøre det bedste, vi kan for at vinde, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Netop Randers og Næstved er de to hold, som Svendborg Rabbits kæmper med om tredjepladsen i Basketligaen. De to tophold Bakken Bears og Horsens IC har reelt sat sig på de to første pladser i grundspillet med henholdsvis 30 og 26 point. Herefter følger Næstved med 22 point for 18 kampe, Svendborg med 20 point for 15 kampe og Randers med 18 point for 16 kampe.

Svendborg Rabbits kan altså med en sejr ude over Randers torsdag aften spille sig op på tredjepladsen, da Rabbits er bedst i det indbyrdes regnskab med Næstved.

Udfordringen for Rabbits er at få de tre skadede landsholdsprofiler, Sebastian Åris, Peter Møller og Jacob Enevold, klar. Ingen af de tre var med i søndagens pokalsemifinalesejr over Næstved, og det er i skrivende stund uvist, om de bliver klar til kamp i Randers torsdag aften.

Annonce

Stærkere basketliga

Nummer tre får nummer et fra B-ligaen i kvartfinalen, mens A-ligaens nummer fire og fem mødes i kvartfinalen. Det giver altså en vanskeligere kvartfinale kun at blive nummer fire eller fem.

- Vi vil gerne slutte på tredjepladsen, siger Troels Mortensen, der mener, at Basketligaen har mere kvalitet i dag end for en halv snes år siden, hvor Rabbits var fast finaledeltager.

Fra 2007 til 2013 var Svendborg Rabbits syv år i træk i DM-finaler mod Bakken Bears, og Rabbits var også i fem pokalfinaler fra 2008 til 2014 - fire af dem mod Bakken Bears.

- Ligaen er blevet stærkere siden dengang, hvor titlerne var et parløb mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Nu er der fem hold, der kan vinde medaljer, siger Troels Mortensen.

Den påstand underbygges af, at Randers Cimbria på femtepladsen er det eneste hold i denne sæson, der har slået Bakken Bears i Basketligaen. Til gengæld har Rabbits vundet 96-76 ude over Randers i sæsonens første opgør 14. november, og desuden vandt Rabbits også pokalkvartfinalen 82-70 hjemme over Randers 7. januar.

Torsdagens kamp i Arena Randers begynder klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce