Annonce
Odense HC

Transsylvansk pust gæster Odense Håndbold

Jessica da Silva Quintino er tilbage på scenen i Odense Idrætshal. Her ses den springstærke fløj i sidste sæson hjemme i en kamp mod en aggressiv Randers-spiller. De transsylvanske kvinder ventes at gå lige så meget til makronerne søndag i EHF Cup'ens vitale match. Foto: Michael Bager
Med en sejr over Bistrita-Nasaud vil Odense Håndbold kunne tage et stort skridt videre mod kvartfinalerne i EHF Cup'en, når rumænerne søndag kommer på besøg i Odense Idrætshal. Rumænerne overraskede med at spille uafgjort mod ungarske Erd, som selv pressede Odense Håndbold i første gruppekamp.

HÅNDBOLD: Odense Håndbold kan med en sejr i søndagens hjemmekamp mod rumænske CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud være snublende tæt på at sikre sig videre adgang fra gruppespillet i EHF Cup'en.

Det står fast efter de to åbningssejre - 28-27 ude over ungarske Erd i den første og sidst hele 35-18 over polske MSK Lublin.

Bistrita-Nasaud spilede i forrige runde hjemme 25-25 mod Erd og viste dermed en bastant styrke, og Bistrita-Nasaud fik i første runde 22-22 ude mod Lublin.

På baggrund af Lublins kæmpe-nederlag forleden ude mod Odense kan det derfor være svært at give en fornuftig vurdering af rumænernes styrke, når holdet trods alt kunne få uafgjort hjemme mod Erd, som pressede Odense gevaldigt i første runde.

Men det er simpel hovedregning for enhver koldsindig sports-filosof, at Odense med sejr over rumænerne efter dermed tre sejre i ditto antal kampe vil stå med alle kort, når der i alt er seks kampe i gruppespillet - og to af af de fire hold får en adgangsbillet til kvartfinalerne.

Annonce

Østeuropæisk fysik

Odense Håndbold-direktør Lars Peter Hermansen erkender, at det er vanskeligt at give et tip på rumænernes slagkraft.

- Men det er vel et godt bud, at de vil komme med en typisk gang østeuropæisk håndbold, hvor der lægges et stærkt fysisk tryk. Men, ja, rumænernes resultater er svære at tolke på, siger Hermansen, der kan glæde sig over, at den brasilianske højrefløj Jessica Quintino er tilbage på banen efter overstået barsel.

- Jessica fødte i oktober, men har trænet med stor vilje og indsats for at komme tilbage nu. Jessica var med allerede i forrige weekend og mod Randers her i midtugen og fik begge gang scoret. Naturligvis går der nok et par måneder, før hun er tilbage i fulde omdrejninger, men vi er glade for, at hun er tilbage på banen, siger direktøren, der i forvejen har hurtige Trine Østergaard i skarpt trav på den fløj.

Dermed er det blandt stamspillerne kun Mette Tranborg, der endnu er på sidelinjen, men genoptræningen efter korsbåndsskaden forløber fint, og der forventes mulig spilletid inden for de næste par måneder - forhåbentlig i tide til slutspillet.

I Draculas ånd

Bistrita-Nasaud ligger i det nordlige Rumænien i regionen Transsylvanien og var en del af det østrig-ungarske kejserrige indtil 1918, hvor Transsylvanien blev forenet med Rumænien. Under 2. verdenskrig var regionen under ungarsk kontrol mellem 1940 og 1944, inden den igen blev overtaget af Rumænien efter krigens slutning.

I Bram Stokers ømte og berygtede novelle Dracula, besøger karakteren Jonathan Harker byen Bistrita og bor på Golden Krone Hotel, selv om der ikke eksisterede et hotel af det navn på det tidspunkt, da bogen blev skrevet. Men snu, lokale hotelfolk har naturligvis siden bygget et hotel med det navn.

Alt det er kun historie, når der fløjtes op søndag klokken 15.00 i Odense Idrætshal til en kamp, hvor billetprisen er sat ned til 75 kroner, og så er det store spørgsmål, hvilke piger der er mest bid i.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce