Annonce
Debat

Transformation hellere end velfærd for Socialdemokratiet i Odense

Uffe Clausen

Læserbrev: Det socialdemokratiske byrådsmedlem Cecilie Crawley skriver i et indlæg 12. januar, at “Venstre brænder velfærden af”. Jeg skal ikke blande mig i debatten mellem Socialdemokratiet og Venstre, da jeg går ud fra, at Venstre selv svarer for sig.

Det, der bringer mig til tasterne, er imidlertid ordene: “Brænder velfærden af”. Det er muligt, at socialdemokraternes hukommelseshorisont ikke er særlig lang eller ikke-eksisterende, men det er en kendsgerning, at vi i Odense - bortset fra en enkelt byrådsperiode med den konservative Jan Boye som borgmester - altid har haft socialdemokratiske borgmestre, som bestemt ikke har haft som højeste prioritet at sikre velfærden hverken for børn- og unge, ældre eller beskæftigelsesmæssigt og hertil vedligeholdelse af skoler, institutioner og infrastruktur.


Derfor den såkaldte velfærdsprocent som en velfærdslappeløsning.


Den socialdemokratiske drøm har været at transformere byen til Anker Boyes livsdrøm til en stor by, koste hvad det ville og i et helt vildt tempo, så det har kostet på velfærden. Derfor den såkaldte velfærdsprocent som en velfærdslappeløsning.

Socialdemokraterne har også stået i spidsen for at placere flygtninge og indvandrere i Vollsmose, så der er udviklet et parallelsamfund, hvor der har været god grobund for udvikling af bandekriminalitet med kaotiske tilstande, som er svære at håndtere.

Og jeg vil tro, at det i årenes løb nok indtil videre har kostet Odense Kommune og dermed skatteborgerne mindst en milliard kr. til alle mulige projekter og forskellige indsatser på det sociale område, uden at det har båret frugt. Endelig kan nævnes letbanen, hvor man nok skal vente et kæmpe driftsunderskud. En letbane, der er bygget med hovedsaglig italiensk arbejdskraft.

Socialdemokraterne vil fortsætte med at brænde velfærden af ved at fastholde letbane 2.

Tonen i byrådet har været giftig, fordi borgmesteren ikke formår at samarbejde bredt og dermed skaber en dårlig stemning, hvilket er uopretteligt, så længe Peter Rahbæk Juel er borgmester.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce