Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tragedie i grusgrav: Tredje dødsulykke i midtfynske grusgrave siden 2006

En mand omkom onsdag ved en arbejdsulykke i en grusgrav lidt øst for Årslev. Foto: Michael Bager
Annonce

Midtfyn: Det er vigtigt og nødvendigt arbejde, når mænd og maskiner henter grus op fra undergrunden på Midtfyn til anlæg af veje og bygninger over hele Fyn. Men det er også farligt arbejde.

Onsdag omkom en 64-årig gravemaskinechauffør, da hans gummiged skred i en grusgravsø lidt øst for Årslev, og tragedien er den tredje dødsulykke i grusgravindustrien på Midtfyn siden 2006.

I februar 2006 mistede en 46-årig ansat livet i en ulykke, der minder om onsdagens tragedie. Ved ulykken i 2006 styrtede en gravemaskine i en sø i en nabogrusgrav til det sted, hvor onsdagens ulykke foregik. Gravemaskinen landede i vandet så uheldigt, at chaufføren blev spærret inde og omkom i sit førerhus, og først da en tilkaldt kran løftede hele gravemaskinen op af søen kunne den omkomne bjærges.

Igen i 2015 gik det galt i en grusgrav på Midtfyn. Den gang var det i en grusgrav nord for Nr. Lyndelse, hvor en 44-årig ansat var i gang med at lægge drænrør i et flere meter dybt hul, da siderne pludselig skred sammen og begravede den 44-årige. På ulykkestidspunktet arbejdede manden alene i området, og da kolleger blev opmærksomme på ulykken, var det for sent at redde manden.

Også andre steder i Danmark er grusgrave en dødsensfarlig arbejdsplads. I september 2006 mistede en 36-årig medarbejder livet i en ulykke ved Randers og i 2011 druknede en ansat i en grusgrav i Hedehusene på Sjælland, da hans gravemaskine styrtede i en grusgravsø.

Det har tidligere fremgået af artiklen, at den afdøde i onsdagens ulykke var 55 år. Det er imidlertid forkert. Den afdøde var ifølge sin arbejdsgiver Nymølle Stenindustri født i 1955, og blev derfor 64 år. Avisen beklager misforståelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce