Annonce
Odense

Trafikstrid endte i knivstik: Nu er 58-årig fængslet i fire uger

En uenighed i trafikken udviklede sig mandag aften til knivstikkeri på Åløkke Allé i det centrale Odense. Nu er 58-årig mand varetængtsfængslet i fire uger. Foto: Local Eyes
58-årig mand fra Odense er sigtet og varetægtsfængslet for mandag aften på Åløkke Allé at have stukket en 59-årig bilist ned efter uenighed om tågelygter. Han nægter sig skyldig.

En 58-årig lokal mand er tirsdag i Byretten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det sker efter en episode mandag aften på Åløkke Allé i det centrale Odense, som udviklede sig til trafikvold.

Den 58-årige mand er mistænkt for med en kniv at have stukket en anden trafikant, en mand på 59 år, efter de to var endt i skænderi omkring brug af tågelygter. Efterfølgende måtte den 59-årige køres til Odense Universitets Hospital og behandles for det, som politiet formoder kan være et stiksår.

I retten kom det frem, at den 58-årige, der er sigtet i sagen, nægter sig skyldig, men retten fandt alligevel, at mistanken er stærk nok til at varetægtsfængsle manden frem til 16. marts.

Annonce

Fem knive i bil

Det kom frem under grundlovsforhøret, at i bilen, som den 58-årige kørte i, fandt politiet efter episoden fire hobbyknive og en foldekniv.

Men hobbyknivene er nogle, som den 58-årige bruger i forbindelse med sit arbejder som montør, forklarede han under grundlovsforhøret, mens han ikke umiddelbart kunne redegøre for, hvorfor foldekniven befandt sig i bilen.

Hverken de vidner, politiet har talt med, eller den forurettede selv har umiddelbart set en kniv i hånden på den 58-årige. Men omvendt er faktum dog, at modparten efter opgøret på Åløkke Allé blødte fra det, som formodes at være et knivstik. Den 58-åriges bil samt knivene indgår nu som bevismateriale i sagen, som Fyns Politi skal undersøge nærmere.

Sigtet kender flere af vidnerne

Byretten fandt dels grundlag for at varetægtsfængsle, fordi mistanken ifølge byretten er tilstrækkelig stærk. Men varetægtsfængslingen skal også give politiet ro til at arbejde og sikre, at den sigtede ikke kontakter de vidner, der er i sagen.

Det kom nemlig under grundlovsforhøret frem, at den 58-årige kender næsten alle sagens vidner. Dels hans egen datter samt en ven, der befandt sig i hans bil under episoden, men også to kvinder, som så hele optrinnet fra en bagvedholdende bil. Dem kender den 58-årige via et af sine børns skolegang.

Den 58-årige besluttede efter en kort konsultation med sin forsvarsadvokat at kære byrettens beslutning om at varetægtsfængsle ham. Østre Landsret skal nu tage stilling til spørgsmålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Fyn

Odense-restaurant begærer sig konkurs

Annonce