Annonce
forside

Trafikpris til sydfynsk projekt

William Vanddam Jensen og hans kammerater på femte årgang vil frem til 20. maj hver dag tælle, hvor mange elever, der cykler i skole. De 11-årige cykelambassadører tror på effekten af deres indsats og regner med, at mellem 75 og 90 procent af eleverne cykler til skole om et år.

Svendborg: Den sydfynske forening, Young Developers modtog torsdag GF Forsikrings fonds trafikpris for projektet Trafik i børnehøjde på Ørkildskolen.

Med trafikprisen følger økonomisk støtte på 40.000 kroner til projektet, der kombinerer pædagogik og læring med anvisning af konkrete løsninger på trafikproblemer.

Udgangspunktet er de trafikproblemer, der særligt i morgentimerne opstår omkring Ørkildskolen på Østre Skolevej.

For at løse problemerne har eleverne deltaget i projektgrupper, hvor de har set på andre skolers trafikdeltag og derefter har udarbejdet egne idéer til løsninger på Østre Skolevej.

Ud af det arbejde er der opstået et slogan, som skal få flere elever til at vælge cyklen fremfor bagsædet i forældrenes bil. Sloganet er "Op på hesten, så starter festen".

Det er nemlig bilerne, som skaber mest utryghed på Østre Skolevej, forklarer Freja Hansen fra 5.a på Ørkildskolen:

- Vi håber, at vores arbejde med trafiksikkerheden omkring skolen vil gøre, at flere går eller cykler i skolen, da det er bilerne, som skaber mest kaos og utryghed, siger hun.

Jørgen Bremholm fra GF Forsikring i Svendborg, er begejstret

- Vi kan noget her på Sydfyn - og det kan denne pris være med til at vise resten af Danmark. I her på Ørkildskolen øst er med til at vise vejen, så endnu færre vil komme til skade i trafikken fremover. Det er rigtig godt gået. Og det er rigtig godt cyklet, sagde han, da han og priskomiteens formand, dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik, torsdag besøgte Ørkildskolen. (keto)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce