Annonce
Erhverv

Trafikpolitik: Erhvervsliv på kollisionskurs om brokomité

Bestyrelsesformand Jørgen Dirksen fra Fynsk Erhverv er helt uening i Dansk Industri Fyns udmelding om, at etableringen af Storebæltskomiteen er dårlig timet i forhold til kampen for et tredje motorvejsspor fra Nørre Aaby til Odense V.

Nedsættelsen af Storebæltskomiteen tager fokus væk fra tredje spor på Fynske Motorvej, mener DI Fyn. Muligt at kæmpe for både billigere takster og flere spor, mener formand for Storebæltskomité og bestyrelsesformanden i Fynsk Erhverv.

Annonce

Det tredje spor på motorvejen skal etableres, før taksterne på Storebælt sættes ned. Det mener formanden for Dansk Industri Fyn, adm. direktør Poul Strandsmark fra virksomheden Bluepack.

Dansk Industri, der organiserer mange af de store, toneangivende fynske virksomheder, er klar i mælet omkring det tredje spor: Det er den vigtigste infrastrukturopgave for erhvervslivet og for hele Fyn .

- Nedsættelsen af den nationale Storebæltskomité er dårlig timing, og det er forkert at sætte fokus på det nu, mener Poul Strandmark og uddyber:

- Hvis taksten sættes ned, vil trafikken stige endnu mere end de fire procent, prognoserne siger. Og hvis der stadig kun er to spor over Fyn på dele af motorvejen, vil trafikken sande endnu mere til end i dag. Det tredje spor er det vigtigste, og det burde alle kunne enes om, siger Poul Strandmark.

Jesper Møller, formand for Storebæltskomiteen, mener, at DI Fyn sætter en falsk modsætning op.

- Vi har jo behov for at forbedre infrastrukturen en række forskellige steder, og i min bog skal det hele gøres. Det klart, at hvis vi øger trafikken med 50 procent på Storebælt, kommer der meget mere pres på den fynske mototvej, og derfor skal den også udbygges, siger Jesper Møller.

Heller ikke formanden for Fynsk Erhvervs bestyrelse kan se logikken i DI Fyns udmelding.

- Det er vigtigt, vi kæmper på begge fronter. Jeg kan ikke se andet, end at der er rigtig god sammenhæng i tingene, siger Jørgen Dirksen.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce