Annonce
Assens

Trafikken på skinner

Borgmester og udvalgformand mødes torsdag med trafikministeren

AARUP: Intercity-station i Aarup var en af visionerne, da seks høj- og vestfynske kommuner blev til én. På torsdag rejser borgmester Finn Brunse (S) og formand for Miljø- og Teknikudvalget Lars Kristian Pedersen (V) til København for at mødes med transportminister Carina Christensen (K) og præsentere hende for idéen.

Set med Assens-øjne er der mening i, at alle større kommuner langs hovedjernbanen skal have en intercitystation, og her er det, Aarup kommer ind i billedet.

Det vil på én gang forbedre tilgangen for borgere i kommunen og have en positiv effekt på fortrængningen af bytrafikken og CO2-udslippet, forudser Finn Brunse.

For at få flere Assens-borgere på toget er han indstillet på, at kommunen i en vis grad skal medvirke til at tilvejebringe de nødvendige parkeringsforhold omkring stationen, lige som det også vil være nødvendigt at arbejde for billigere og hurtigere busruter, så offentlig transport kan blive et regulært alternativ til bilen.

- Jeg er med på, at det skal planlægges i en større sammenhæng, og at der måske skal ske ændringer i antallet af regionaltog, siger Finn Brunse.

Afstand ikke for lille

Til gengæld mener han ikke, at argumenter om at afstanden mellem Middelfart og Aarup er for lille til to intercity-stationer. Elektrificerede tog er hurtigt oppe og nede i fart, påpeger han.

Borgmesteren præsenterede allerede tankerne på et møde forleden mellem de syddanske kommuner, regionen og Transportministeriet.

- Dér havde jeg et indlæg om de nye, større kommuner langs hovedbanen, og at vi ved at servicere kommunernes borgere bedre kunne gøre noget for at mindske trafiktæthed og trængsel.

- Det kunne meget vel indgå i sammenhæng med flere fleksible regionaltog à la s-tog, som for eksempel kører hvert 20. minut på strækningen mellem Odense og Århus. Med en fornuftig pris og så videre vil det kunne få mange flere til at benytte offentlig trafik, mener Finn Brunse.

Annonce

Udretning af landevej

Men Assens-delegationen vil ikke kun snakke tog med Carina Christensen. Med sig i bagagen har de også et projekt fra Fyns Amt vedrørende vejen mellem Assens og Nørre Aaby, der nu er statsvej. Trafikanter på strækningen vil vide, at den visse steder er både relativt smal og meget snoet, og i Fyns Amt var der tanker om en udretning af visse strækninger.

- Vi forestiller os en udretning af sving, så det er muligt for lastbiler at komme ind til siden. På nogle strækninger kunne man lave motortrafikvej. Forslaget er ikke så meget på baggrund af trafikuheld, som interessen i, at folk fra den sydlige del af kommunen skal have nemmere ved at komme til det overordnede vejnet, siger Finn Brunse, der også gøre opmærksom på, at en mere lige og jævn kørsel er bedre både for trafiksikkerheden og for CO2-regnskabet.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce