Annonce
Nordfyn

Trafikken i Bogense påvirkes af filmoptagelse

Dele af Bogense skal de kommende dage bruges til filmoptagelser af Familien Jul 3, og det kommer til at påvrke nogle bilister. Arkivfoto: Klaus Wind
Til og med fredag vil der være ændringer af den trafikale situation visse steder i Bogense. Årsagen er optagelsen af julefilmen Familien Jul 3.

Bogense: Optagelsen af julefilmen Familien Jul 3 kommer på flere måder til at sætte sit præg på Bogense de kommende dage. Optagelserne gør, at dele af byen på visse tidspunkter bliver spærret af, hvilket bilisterne kommer til at skulle forholde sig til.

Konkret ved at der torsdag bliver parkeringsforbud i hele Tovegade og Adelgade mellem Tovegade og Adelgade 61, i begge sider, i tidsrummet klokken 11.00-17.00.

Fredag skal der optages scener på Torvet, der er omdannet til et juletorv. I den forbindelse vil det ikke være muligt at parkere på Torvet fra klokken fem morgen til klokken syv aften. En stor del af optagelserne foregår på Bogense Hotel. Familien Jul 3 er kendetegnet ved at foregå på et ældre, familiedrevet hotel, og med Bogense Hotels 70'er look og ældre stil var det ikke til at komme udenom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce