Annonce
Sydfyn

Trafikkaos ved Siø: Vejdirektoratet kimet ned af trafikanter

Senere på dagen blev der ændret ved omløbstiden, og der var i øvrigt mindre trafik. Billedet er taget mandag ved godt 11.30-tiden. Foto: Michael Lorenzen

SIØ: Et nyt vejarbejde skabte mandag morgen trafikkaos på hovedvej 9 mellem Siø og Tåsinge, og Vejdirektoratet blev kimet ned af utilfredse og nysgerrige bilister, der for nogles vedkommende måtte lægge 40 minutter til deres normal transporttid til arbejde.

Vejdirektoratet skal renovere brolejerne på Siødæmningen og Svendborgsundbroen resten af oktober og frem til 29. november. Arbejdet medfører en midlertidig signalregulering over broerne, oplyser Vejdirektoratet.

Men lysreguleringen var sat til 10 sekunder pr. gang, og det betød, at køerne i begge retninger mandag blev afviklet meget langsomt.

- Jeg var ikke klar over, at der var et problem, før folk begyndte at ringe. Jeg har fået rigtig mange henvendelser og har taget kontakt til entreprenøren, som nu sørger for at holde øje med omløbstiden, så flere bilister kan nå over pr. gang. Samtidig kan entreprenøren, Aarslev Rail, regulere omløbtiden, så der er længere grønt i den ene retning end i den anden, hvis der er mest pres på i den ene retning, siger projektchef i Vejdirektoratet, Emilie Dittmer Hartwich.

Samtidig har man besluttet først at regulere trafikken på Siødæmningen fra kl. 8.30 og ikke som her mandag fra kl. 7. Og man bliver færdig ved 17-18-tiden.

I modsætning til arbejdet på Langelandsbroen vil trafiklysene og bommene på Siødæmningen så blive fjernet hver dag til fyraften og stillet hen på cykelstien for at blive sat op igen næste morgen, når myldretiden altså er overstået. Der skal være sikring, fordi arbejderne skal ned i broen via åbninger i vejbanen, og dette vil være for farligt, hvis der passerer biler imens.

I forbindelse med arbejdet bliver broernes lejer rengjort og smurt. Desuden sættes der sikring mod fugle op i samme omgang. Det bliver i form af hønsenet, så fuglene ikke flyver ind og bygger reder. Duelort er temmeligt syreholdigt og meget hårdt ved lejerne, som er af stål. Desuden er der i forvejen plastikbeskyttelse mod havvand, havgus med videre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vindue knust: Hærværk på Ebberup Skole

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce