Annonce
Erhverv

Trafikkaos afskrækker børnefamilier: Vi vil overveje, om vi bor det rigtige sted

Bjarne Christensen er en af de beboere, der til daglig oplever den store mængde af lastbiler, der kører igennem boligområdet, hvor han bor med sin kæreste og 2-årige søn. Foto: Michael Bager
Det er ikke kun erhvervsdrivende i industriområdet ved Sanderum og Højme, der ønsker en ny motorvejsafkørsel mellem afkørsel 52 og 53. Også beboerne i området er utrygge ved den store mængde tung trafik, der kører gennem villakvarteret hver dag
Annonce

Selv om 32-årige Bjarne Christensen og hans familie ikke bor direkte ud til Vestre Boulevard med tung trafik fra de omkringliggende erhvervsvirksomheder, frygter han allerede nu konsekvenserne for området, hvis der ikke kommer en ny motorvejsafkørsel mellem afkørsel 52 og 53.

- Hvis de ikke etablerer en ny motorvejsafkørsel, vil det betyde fortsat øget trafikbelastning i området. Som det er nu, er det et meget attraktivt område med høje huspriser, der tiltrækker ressourcestærke børnefamilier, som Odense Kommune gerne vil have til at bo herude. Umiddelbart vil jeg mene, at det er mindre attraktivt at bosætte sig i området, når der er så meget tung trafik, som der er kommet den seneste tid, lyder det fra Bjarne Christensen, der til daglig underviser på SDU.

Han bor sammen med sin kæreste og deres 2-årige søn på Sandknøsen, som ligger mellem motorvejen og Vestre Boulevard. Her oplever de i høj grad, hvad det vil sige, at der er kommet mere tung trafik til området.

- Hvis vi skal nogen steder, skal vi krydse Vestre Boulevard. Der var ikke den samme belastning på området og motorvejen, da vi flyttede ind herude, som der er kommet i de senere år.

Annonce

Overvejer at flytte

På trods af udvidelse af flere kryds i området oplever Bjarne Christensen en stadig større belastning gennem boligkvarteret, da flere og flere lastbiler kører gennem villakvarteret for at undgå kø.

- Vi er selv en børnefamilie, og der bor også mange andre børnefamilier herude. Vestre Boulevard er ikke den mest børnevenlige vej at skulle krydse eller færdes langs, siger Bjarne Christensen og fortsætter:

- På sigt, når min søn skal starte i skole, vil vi overveje, om vi bor det rigtige sted. Det er svært at komme nogle steder, uden at skulle krydse Vestre Boulevard. I værste tilfælde ville det betyde, at vi skal flytte, for at vi føler os trygge ved at sende vores søn ud på egen hånd.

Bjarne Christensen er overbevist om, at en ny motorvejsafkørsel vil være til glæde for alle parter i området. Ifølge ham vil det give både de erhvervsdrivende og beboerne i området en større tryghed og ro, at den tunge trafik bliver flyttet fra boligområdet til en rampe direkte ud på motorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce