Annonce
Nyborg

Trafikalt: Havnegade er fortsat spærret efter højvande

Beredskabet har lagt store slanger hen over kørebanen, og Strandvejen er derfor spærret for trafik. Foto: Kasper Riggelsen

Nyborg: Tirsdag aften forlød det, at afspærringen af Havnegade/Strandvejen i Nyborg formentlig ville vare frem til klokken 9 onsdag morgen. Men sidst på formiddagen onsdag havde beredskabet fortsat travlt med at pumpe vand fra vandgraven og over i havnebassinet.

Ifølge den vagthavende på stedet vil arbejdet fortsætte mindst et par timer endnu, det vil sige frem til først på eftermiddagen. Bilister er derfor stadig henvist til at køre ad Øster Voldgade, Nørre Voldgade og Skippergade.

Strandvejen, der er Nyborgs mest trafikerede vej, har været spærret af siden cirka klokken 20.15 tirsdag aften. På det tidspunkt var vandstandsstigningen relativt begrænset.

Den toppede cirka klokken 4 natten til onsdag, hvor der blev målt 126 centimeter over dagligt vande. Det er lidt mindre end ved højvandet for cirka en uge siden.

Annonce
Blade og andre ting har det med at sætte sig fast og besværliggøre pumpearbejdet. Derfor er det nødvendigt at rense slangerne. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce