Annonce
Nyborg

Trafikalt: Havnegade er fortsat spærret efter højvande

Beredskabet har lagt store slanger hen over kørebanen, og Strandvejen er derfor spærret for trafik. Foto: Kasper Riggelsen

Nyborg: Tirsdag aften forlød det, at afspærringen af Havnegade/Strandvejen i Nyborg formentlig ville vare frem til klokken 9 onsdag morgen. Men sidst på formiddagen onsdag havde beredskabet fortsat travlt med at pumpe vand fra vandgraven og over i havnebassinet.

Ifølge den vagthavende på stedet vil arbejdet fortsætte mindst et par timer endnu, det vil sige frem til først på eftermiddagen. Bilister er derfor stadig henvist til at køre ad Øster Voldgade, Nørre Voldgade og Skippergade.

Strandvejen, der er Nyborgs mest trafikerede vej, har været spærret af siden cirka klokken 20.15 tirsdag aften. På det tidspunkt var vandstandsstigningen relativt begrænset.

Den toppede cirka klokken 4 natten til onsdag, hvor der blev målt 126 centimeter over dagligt vande. Det er lidt mindre end ved højvandet for cirka en uge siden.

Annonce
Blade og andre ting har det med at sætte sig fast og besværliggøre pumpearbejdet. Derfor er det nødvendigt at rense slangerne. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

112

Tyv gik efter værktøjet

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce